Χαρρυ Κλυνν: Ακόμα ένας θρύλος φεύγει – Κηδεία, 25 Μαΐου 2018

0
21

ποτε πεθανε ο Χαρρυ Κλυνν, hari klin kideia

Ο Χαρρυ Κλυνν γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης το 1940. Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες από τον Πόντο στη σημερινή βόρεια Τουρκία.

Ο Κλυνν, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τη δεκαετία του ’80 και του ’90, όταν η Ελλάδα αγωνιζόταν να προσαρμοστεί στη νέα ένταξή της σε μια ενωμένη Ευρώπη. Γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια μεταναστών το 1940, σπούδασε ηθοποιός πριν το γυρίσει στην κωμωδία είδους stand-up. Τα σκετσάκια του παρήγαγαν υλικό για δώδεκα άλμπουμ και κασέτες και οι πωλήσεις τους ανταγωνίζονταν εκείνα των ελληνικών μουσικών ειδώλων.

Έζησε για 10 χρόνια  στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Ο Κλυνν επηρεάστηκε άσχημα από το θάνατο του μεγαλύτερου από τα τρία παιδιά του, τον σκηνοθέτη Νικόλαο Τριανταφυλλίδη, το 2016.

Ο Έλληνας κωμικός Χαρρυ Κλυνν, ο οποίος για δεκαετίες διασκέδαζε τους συμπατριώτες του και τους πολιτικούς ηγέτες του, πέθανε στην ηλικία των 78 ετών. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κλυνν μετά το θάνατο του κωμικού την Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018. Η κηδεία του ολοκληρώθηκε σήμερα 25 Μαΐου 2018, οπού πλήθος κόσμου παρευρέθηκε για να αποχαιρετήσει τον θρυλικό Χάρυ Κλυνν.

 

https://www.youtube.com/watch?v=G9vMG7Jqzws

 

Περίληψη
Χαρρυ Κλυνν: Ακόμα ένας θρύλος φεύγει - Pos na
Όνομα Άρθρου
Χαρρυ Κλυνν: Ακόμα ένας θρύλος φεύγει - Pos na
Περιγραφή
Χαρρυ Κλυνν κηδεία, 25 Μαΐου 2018. Ο θρυλικός Χάρυ Κλυνν, ο οποίος για δεκαετίες διασκέδαζε τους συμπατριώτες του και τους πολιτικούς ηγέτες του, πέθανε στην ηλικία των 78 ετών. Η κηδεία του ολοκληρώθηκε σήμερα 25 Μαΐου 2018, οπού πλήθος κόσμου παρευρέθηκε για να αποχαιρετήσει τον θρυλικό Χάρυ Κλυνν.
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Πως Να
Λογότυπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + eleven =