Ταξιδεύοντας στη Νέα Ζηλανδία

0
377

Η Νέα Ζηλανδία είναι μια απομακρυσμένη και γεωλογικά δυναμική χώρα που διαθέτει διαφορετικά, συχνά μοναδικά τοπία και άγρια φύση. Προσφέρει υπαίθρια τοπία περιπέτειας, συνδυαζόμενη με ζωντανές πολιτιστικές και γαστρονομικές εμπειρίες, ενισχυμένη από μια φιλόξενη στάση απέναντι στους επισκέπτες. Αυτή η μικρή χώρα αξίζει την φήμη της ως ένας από τους πιο αξιόλογους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο. Η «χώρα του μακρινού λευκού σύννεφου» είναι από καιρό δημοφιλής στους λάτρεις των ταξιδιών. Στην πραγματικότητα, για τα τελευταία τρία χρόνια έχει ψηφιστεί ο αγαπημένος προορισμός μακρινών προορισμών των αναγνωστών σε διάφορους διαγωνισμούς.

 

Nea Zilandia pou na pao, Που να πάω στην Νέα Ζιλανδία
Που να πάω και τι να δω στην Νέα Ζιλανδία

 

hotels Nea Zilandia, ksenodoxia
Ξενοδοχεία στην Νεα Ζιλανδία

Πότε πρέπει να πάτε στη Νέα Ζηλανδία

Τα ποικίλα μικροκλίματα της Νέας Ζηλανδίας υπαγορεύονται από το θαλάσσιο περιβάλλον και τις πολυάριθμες οροσειρές, οπότε αξίζει να περιμένετε «τέσσερις εποχές σε μια μέρα» οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Το θερμότερο ξόρκι είναι ο Δεκέμβριος μέχρι τον Μάρτιο, όταν οι εγχώριοι παραθεριστές βρίσκονται εκτός ισχύος. Κάντε κράτηση σε κατάλυμα πολύ νωρίτερα για τις διακοπές των Χριστουγέννων (τέλη Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος Ιανουαρίου) και το Πάσχα.

Κατά τους μήνες Οκτώβριο / Νοέμβριο και Απρίλιο / Μάιο οι πιθανότητες εξακολουθούν να είναι πολλές για ένα αξιοπρεπή καιρό, με το πλεονέκτημα της χαμηλότερης τουριστικής κίνησης. Ο Αύγουστος μέχρι τον Οκτώβριο είναι ένα ασφαλές στοίχημα για τα κουνελάκια του χιονιού, αλλά ακόμη και αν τα λευκά πράγματα δεν καταλήξουν, ο χειμώνας μπορεί να είναι ακόμα ένας υπέροχος χρόνος για να ταξιδέψετε με κρυστάλλινους ουρανούς και εξαιρετική θέαση άγριας ζωής (συμπεριλαμβανομένων των μεταναστευτικών φαλαινών).

Πού να πάτε

Βόρειο νησί: Te Ika-a-Māui (το ψάρι του Maui)

Η ανθρώπινη ιστορία του Βόρειου Νησιού συνδέεται με τα φυσικά φαινόμενα που την καθορίζουν. Στην καρδιά του είναι οι φοβερότερες φυσικές δυνάμεις που δημιούργησαν τα ηφαίστεια, τους geysers και άλλα γεωθερμικά θαύματα, συγκεντρωμένα γύρω από το Taupo και το Rotorua. Στη μέση τους και μάλιστα σε όλο το νησί, ο πολιτισμός των μαορίων διατηρείται σε ιστορικούς τόπους, χωριά και μουσεία. Στη μέση τους και μάλιστα σε ολόκληρο το νησί, ο ζωντανός πολιτισμός Māori εκφράζεται σε ιστορικούς τόπους, χωριά, μουσεία, τέχνες και κουζίνα.

Το Ώκλαντ είναι η κύρια πύλη της Νέας Ζηλανδίας και φιλοξενεί σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού. Πέρα από αυτό, το Βόρειο Νησί πιάζει μεγάλες εκτάσεις αγροτικής καρδιάς που χαρακτηρίζονται από τόσο διαφορετικά αξιοθέατα όπως τα αρχαία δάση Waipoua και Te Urewera, παραθαλάσσια θέρετρα στον κόλπο των Νήσων και το Coromandel, καθώς και στις πόλεις που βρίσκονται κάτω από τη γη.

Νότιο νησί: Te Waipounamu (τα νερά του Greenstone)

Ανακαλύψτε τον παράδεισο οδικής διαδρομής μέσα και γύρω από τις νότιες Άλπεις, που εκτείνεται σχεδόν στο μήκος του νησιού. Οι γραφικές οδικές αρτηρίες προσφέρουν πολλούς περισπασμούς, όπως τα εθνικά πάρκα, τα αποθέματα και τις ευχάριστες αγροτικές πόλεις.

Το Picton και το Christchurch είναι οι σημαντικότερες πύλες προς την κορυφή του νησιού, με εύκολη πρόσβαση από το αγαπημένο Marlborough και Nelson και το ορεινό Pass του Arthur μέχρι την άγρια δυτική ακτή.

Το νότιο εσωτερικό διαθέτει πολλά αξιοσημείωτα αξιοθέατα – τη λίμνη Tekapo, το Aoraki / Mount Cook και τον καθαρό νυχτερινό ουρανό πάνω – είναι ένα διεθνές αποθεματικό Dark Sky, Το Queenstown και το Fiordland – το εθνικό πάρκο που έχει μνημονεύσει η Παγκόσμια Κληρονομιά και είναι διάσημο για τους Milford και Doubtful Sounds και τους Μεγάλους Περίπατους που διεισδύουν στη βαθιά, καταπράσινη άγρια φύση.

 Booking.com

Περίληψη
Ταξιδεύοντας στη Νέα Ζηλανδία
Όνομα Άρθρου
Ταξιδεύοντας στη Νέα Ζηλανδία
Περιγραφή
Η Νέα Ζηλανδία είναι μια απομακρυσμένη και γεωλογικά δυναμική χώρα που διαθέτει διαφορετικά, συχνά μοναδικά τοπία και άγρια φύση. Προσφέρει υπαίθρια τοπία περιπέτειας, συνδυαζόμενη με ζωντανές πολιτιστικές και γαστρονομικές εμπειρίες, ενισχυμένη από μια φιλόξενη στάση απέναντι στους επισκέπτες. Αυτή η μικρή χώρα αξίζει...
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Pos-Na.com
Λογότυπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 19 =