Πως παιζεται η ξερη – Παιχνιδια Τραπουλας – Εύκολες οδηγίες

0
70161
Πως παιζεται η ξερη, pos paizete i xseri
Πως παίζεται η ξερή

Πως παιζεται η ξερη; Αλλιώς Παστρα.

Άτομα: 2 , 3 , 4 + ( Ατομικά ή σε ομάδες)

Τράπουλα: 1 (52 Φύλλα)

Πως παιζεται η ξερη; (Παστρα). Η ξερή είναι από τα μόνα “fishing games” που έχουν γίνει δημοφιλές στις αγγλόφωνες χώρες. Στην ξερή Χρησιμοποιείται κανονική τράπουλα 52 φύλλων. Ο στόχος είναι να πάρετε τα φύλλα που βρίσκονται κάτω στο τραπέζι, παίζοντας ένα φύλλο που ο αριθμός είναι ίσος με τον αριθμό του φύλλου που βρίσκετε κατω στο τραπέζι ή με το άθροισμα τους.

Τα φύλλα που έχουν μαζευτεί απο τον κάθε παίχτη μπαίνουν σε μια στοίβη για να μετρηθούν στο τέλος του γύρου. Ένα φύλλο με αριθμό μπορεί να παιχτεί και να πάρει όλα τα φύλλα απο κατω τα οποια εχουν άθροισμα τον αριθμό του . Το λεγόμενο σκούπισμα συμβαίνει όταν ένας παίκτης παίρνει όλα τα φύλλα από το τραπέζι, αφήνοντας το άδειο και αναγκάζοντας τον επόμενο παίκτη απλά να ρίξει φύλλο.

Το παιχνίδι παίζεται καλύτερα με 2 έως 4 παίκτες, αν και θεωρητικά θα μπορούσαν να λάβουν μέρος και περισσότεροι. Έχει το προτέρημα ότι είναι ένα από τα λίγα παιχνίδια που μπορούν να παίξουν δύο, τρείς ή τέσσερις παίκτες. Οι τέσσερις παίκτες μπορούν να παίξουν με συνεργασίες, δύο ενάντια σε δύο, με τους συμπαίκτες να κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλο.

Σκοπός του παχνιδιού

Να αποκτήσετε περισσότερους βαθμούς από τον/τους αντίπαλο/ους σας.

Πως Παίζετε – Ξερη κανονες

  1. Αυτός που μοιράζει πρώτος δίνει σε κάθε παίκτη 6 φύλλα για να ξεκινήσει ο γύρος και βάζει και 4 κάρτες να φαίνονται στο τραπέζι. Ο παίκτης που δεν μοίρασε παίζει πρώτος. Οι παίκτες παίζουν εναλλάξ.
  2. Σε κάθε γύρο ο παίχτης πρέπει να διαλεξει ένα φύλλο από το χέρι του και να προσπαθήσει να πάρει απο κάτω ένα ή όσα περισσότερα φύλλα μπορεί, υπολογίζοντας τον καλύτερο συνδιασμό αθροίσματος των φύλλων που βρίσκονται κάτω. Αν δεν έχει καποιο συνδιασμό απλά πρέπει να ρίξει ένα φύλλο κάτω στο τραπέζι.
  3. Ο βαλές έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς μαζέυει όλα τα φύλλα απο κάτω.
  4. Αν στο τραπέζι βρίσκεται μόνο ένα φύλλο, και ο παίκτης το μαζέψει τότε αυτό ονομάζεται “ξερή”.
  5. Όταν οι παίκτες χρησιμοποιήσουν όλες τα φύλλα τους, ο ντίλερ μοιράζει ακόμα 6 φύλλα σε κάθε παίκτη και το παιχνίδι συνεχίζεται. Αυτό συμβαίνει μέχρι να λείψουν όλα τα φύλλα απο την τράπουλα. Αυτό σημαίνει το τέλος του γύρου και μετριουνται οι βαθμοί.

Ξερη Βαθμοι

  • Άσσοι, K, Q, J, 10 (εκτός από το 10 καρό), 2 σπαθί: 1 Βαθμός
  • 10 καρό: 2 Βαθμόι
  • Ξερή: 10 Βαθμόι
  • Ξερή με βαλέ: 20 Βαθμόι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Αν σας άρεσε το άρθρο μας ‘Πως παιζεται η ξερη’ τότε δείξτε την εκτίμηση σας και κοινοποιήστε το.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Αφήστε την κριτική σας:
5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 5 reviews)
Περίληψη
Πως παιζεται η ξερη
Όνομα Άρθρου
Πως παιζεται η ξερη
Περιγραφή
Πως παιζεται η ξερη; Παστρα. Ξερη Κανονες. Η ξερή είναι από τα μόνα "fishing games" που έχουν γίνει δημοφιλές στις αγγλόφωνες χώρες. Στην ξερή Χρησιμοποιείται κανονική τράπουλα 52 φύλλων. Ο στόχος είναι να πάρετε τα φύλλα που βρίσκονται κάτω στο τραπέζι, παίζοντας ένα φύλλο
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Πως Να
Λογότυπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 4 =