Πως παιζεται η πασιεντζα

0
39756
Πως παιζεται η πασιεντζα, σολιτερ, Pos paizete to solitaire
Πασιεντζα

Άτομα: 1

Τράπουλα: 1-2 + (52 Φύλλα)

Πως παιζεται η πασιεντζα – σολιτερ; ή Πολλά παιχνίδια Solitaire μπορούν να παιχτούν σε περιοχές μικρότερες από ένα τραπέζι. Άλλα χρειάζονται μεγαλύτερο χώρο, και αυτά τα παιχνίδια παίζονται συχνά στο πάτωμα ή πάνω στο κρεβάτι. Εναλλακτικά, για να παίξετε με περισσότερες τράπουλες σε τραπέζι, υπάρχουν πιο μικρά χαρτία – μινιατούρες. Αυτά είναι συνήθως τα μισά μεγέθη των κλασσικών χαρτιών.

Η Τράπουλα

Σχεδόν όλα τα παιχνίδια Solitaire παίζονται με ένα ή περισσότερα πακέτα των 52 φύλλων. Το Standard Solitaire χρησιμοποιεί ένα πακέτο 52 φύλλων.

Σκοπός Του Παιχνιδιού

Ο πρώτος στόχος είναι να απελευθερώσετε και να παίξετε στη θέση ορισμένων καρτών για να δημιουργήσετε στοίβες, σε σειρά και σε φυλη, από τον άσσο μέχρι τον βασιλιά. Ο απώτερος στόχος είναι να μετατραπεί ολόκληρη η τράπουλα σε στοίβες και αν αυτό επιτευχθεί, το παιχνίδι Solitaire κερδίζεται.

Ιεραρχία χαρτιών

Η κατάταξη των χαρτιών στα παιχνίδια Solitaire είναι: K (ψηλό), Q, J, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, A (χαμηλό).

Το διαμοίρασμα

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι στοίβων στο Solitaire:

Το Tableau: Επτά στοίβες που αποτελούν το κύριο τραπέζι.

Τα θεμέλια: Τέσσερις σωροί στους οποίους πρέπει να δημιουργηθεί ολόκληρη φυλή ή μια σειρά. Στα περισσότερα παιχνίδια Solitaire, οι τέσσερις άσσοι είναι η πρώτη κάρτα ή η βάση των θεμελίων. Οι 4 σωροί θεμελίωσης είναι καρδιές, διαμάντια, μπαστούνια και κλαμπ.

Ο σωρός αποθέματος (ή “χέρι”): Εάν ολόκληρη η τράπουλα δεν είναι τοποθετημένη σε Tableau στην αρχή ενός παιχνιδιού, οι υπόλοιπες κάρτες αποτελούν το σωρό αποθέματος από το οποίο παίζονται πρόσθετες κάρτες σύμφωνα με τους κανόνες.

Ο σωρός Talon (ή “Απορρίμματα”): Κάρτες από το σωρό αποθέματος που δεν έχουν θέση στον πίνακα ή στα θεμέλια τοποθετούνται μπροστά στο σωρό απόβλητων.

Για να δημιούργηθει ο Tableau, πρέπει να δημιουργηθούν επτά σωροί. Ξεκινώντας από τα αριστερά προς τα δεξιά, τοποθετήστε την πρώτη κάρτα με την όψη προς τα πάνω για να κάνετε τον πρώτο σωρό, βάζοντας μια κάρτα προς τα κάτω για τους επόμενους έξι σωρούς. Ξεκινώντας εκ νέου από αριστερά προς τα δεξιά, τοποθετήστε μια κάρτα με την όψη προς τα επάνω στο δεύτερο σωρό και τραβήξτε μια όψη προς τα κάτω στους σωρούς από τρεις έως επτά. Αρχίζοντας πάλι από αριστερά προς τα δεξιά, τοποθετήστε μια κάρτα με την όψη προς τα επάνω στον τρίτο σωρό και βάλτε μία κάρτα με την όψη προς τα κάτω στους σωρούς 4 έως 7. Συνεχίστε αυτό το πρότυπο μέχρι η έβδομη σωρός να έχει μία κάρτα στραμμένη επάνω σε ένα σωρό από έξι φύλλα προς τα κάτω.

Οι υπόλοιπες κάρτες αποτελούν το σωρός αποθέματος (ή “χέρι”) και τοποθετούνται πάνω στο τραπέζι. Όταν ξεκινάτε, τα θεμέλια και ο σωρός αποβλήτων δεν έχουν κάρτες.

Το Παιχνίδι

Ο αρχικός πίνακας μπορεί να αλλάξει με “κτίσιμο” – μεταφορά καρτών ανάμεσα στις κάρτες με την όψη προς τα πάνω στο Tableau. Ορισμένες κάρτες του πίνακα μπορούν να παιχτούν άμεσα, ενώ άλλες ενδέχεται να μην παίζονται μέχρι να αφαιρεθούν ορισμένες κάρτες οι οποίες κάνουν μπλοκ. Για παράδειγμα, από τα επτά φύλλα που βλέπουν στο τραπέζι, αν κάποιο είναι ένας εννιά και το άλλο είναι δέκα, μπορείτε να μεταφέρετε το εννιά πάνω απο το δέκα για να αρχίσετε να χτίζετε αυτό το σωρό στη σειρά. Δεδομένου ότι έχετε μετακινήσει το εννιά από έναν από τους επτά σωρούς, έχετε ξεμπλοκάρει τώρα μια κάρτα που είναι προς τα κάτω. Αυτή η κάρτα μπορεί να γυρίσει και τώρα είναι στο παιχνίδι.

Καθώς μεταφέρετε τις κάρτες στο τραπέζι και αρχίσετε να δημιουργείτε σειρές, αν αποκαλύψετε έναν άσσο, ο άσος πρέπει να τοποθετηθεί σε έναν από τους σωρούς των θεμελίων. Τα θεμέλια χτίζονται με φυλή και σε σειρά από άσσο σε βασιλιά. Συνεχίστε να μεταφέρετε τις κάρτες το ένα πάνω στο άλλο στον Tableau.

Αν δεν μπορείτε να μετακινήσετε άλλες κάρτες με πρόσωπο προς τα πάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σωρός αποθέματος γυρίζοντας την πρώτη κάρτα. Αυτή η κάρτα μπορεί να παιχτεί στα θεμέλια ή στον Tableau. Εάν δεν μπορείτε να παίξετε την κάρτα στο Tableau ή στους σωρούς των θεμελίων, μετακινήστε την κάρτα στο σωρό σκουπιδιών και γυρίστε μια άλλη.

Εάν μια κενή θέση στο Tableau δημιουργείται από την αφαίρεση των χαρτιών αλλού, ονομάζεται «χώρος». Ο χώρος έχει μεγάλη σημασία στο διαχειρισμό του Tableau. Εάν δημιουργηθεί ένας χώρος, μπορεί να συμπληρωθεί μόνο με έναν βασιλιά. Η πλήρωση ενός χώρου με έναν βασιλιά θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεμπλοκάρει μία από τις κάρτες με την όψη προς τα κάτω σε ένα άλλο σωρό στο τραπέζι. Συνεχίστε να μεταφέρετε κάρτες στο τραπέζι και εισάγετε κάρτες από το σωρό αποθέματος έως ότου όλες οι κάρτες χτιστούν σε ακολουθίες φυλών στους σωρούς θεμελίωσης για να κερδίσετε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:Αν σας άρεσε το άρθρο μας ‘Πως παιζεται η πασιεντζα’ τότε δείξτε την εκτίμηση σας και κοινοποιήστε το.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Αφήστε την κριτική σας:
5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 11 reviews)
Περίληψη
Πως παιζεται η πασιεντζα - Solitaire
Όνομα Άρθρου
Πως παιζεται η πασιεντζα - Solitaire
Περιγραφή
Πολλά παιχνίδια Solitaire μπορούν να παιχτούν σε περιοχές μικρότερες από ένα τραπέζι. Άλλα χρειάζονται μεγαλύτερο χώρο, και αυτά τα παιχνίδια παίζονται συχνά στο πάτωμα ή πάνω στο κρεβάτι. Εναλλακτικά, για να παίξετε με περισσότερες τράπουλες σε τραπέζ
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Πως Να
Λογότυπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + seven =