Πως να ξεβουλωσω το αυτι μου – Έξυπνες Συμβουλές

0
1729

Πως να ξεβουλωσω το αυτι μου

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν βουλωμένα αυτιά. Μερικοί απο τους πιο βασικούς είναι το πολύ κερί, νερό μέσα στο αυτί, απότομη αλλαγή στο υψόμετρο π.χ. σε μια πτήση, μολυνσεις και αλλεργίες.

Τα βουλωμένα αυτιά είναι πιο συνηθισμένα στα παιδιά, ειδικά όταν έχουν κρυολόγημα.

Πως να ξεβουλωσω τα αυτιά μου;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος των βουλωμένων αυτιών. Ορισμένοι συμπεριλαμβάνουν φάρμακα, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτα με πράγματα που πιθανόν έχετε ήδη στο σπίτι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως να χρειαστεί να ρωτήσετε τον γιατρό σας σχετικά με λήψη συνταγής.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το ξεβούλωμα των αυτιών σας. Αρκετές από αυτές τις μεθόδους μαλακώνουν το κερί και απλά το αφήνουν να φύγει.

Ελιγμός Valsalva

Ο ελιγμός Valsalva είναι γνωστός ως “αποσυμπιεση στα αυτιά σας”. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να κλείσετε τη μύτη σας και στη συνέχεια να φυσήξετε κρατώντας το στόμα σας κλειστό (θα φουσκώσουν τα μάγουλα σας απο την πίεση). Είναι σημαντικό να μην φυσήξετε τη μύτη σας πολύ δυνατά, διότι μπορεί και να προκαλέσει προβλήματα στο τύμπανο σας.

Ορυκτέλαιο, ελαιόλαδο, λαδάκι για μωρά

Προσπαθήστε να βάλετε ορυκτέλαιο, ελαιόλαδο ή λαδάκι για μωρά στο βουλωμένο αυτί σας. Ζεστάνετε δύο με τρεις κουταλιές λάδι της επιλογής σας, αλλά προσέξτε να μην το ξεστάνετε πολύ. Ελέγξτε το πάνο στο χέρι ή στον καρπό σας για να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του είναι ασφαλή και δεν ερεθίζει το δέρμα σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα σταγονόμετρο για να βάλετε μία έως δύο σταγόνες στο αυτί σας. Κρατήστε την κεφαλή σας σε κλίση για 10 έως 15 δευτερόλεπτα. Κάνετε αυτό μερικές φορές ημερησίως για ως και πέντε ημέρες μέχρι το μπλοκάρισμα να έχει φύγει.

Πως να ξεβουλωσω το αυτι μου;

Ρινικά σπρέι

Τα ρινικά σπρέι μπορούν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν έχετε πτήση. Είναι συχνά πιο αποτελεσματικά ως προληπτική θεραπεία. Αυτά είναι διαθέσιμα σε φαρμακεία.

Σύριγγα

Η τεχνική με την σύριγγα μπορεί να ακολουθήσει μετά απο το μαλάκωμα του κεριού χρησιμοποιόντας το λάδι (Δείτε πιο πάνω). Μπορείτε να αγοράσετε μια σύριγγα απο το τοπικό φαρμακείο σας ή από τον γιατρό σας.

Περίπου 15 με 30 λεπτά μετά την τοποθέτηση σταγόνων για να μαλακώσετε το κερί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την σύριγγα για να εισάγετε νερό στο αυτί σας. Το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μην ζαλιστείτε. Μην προσπαθήσετε αυτη την τεχνική αν έχετε ήδη τρύπα στο τύμπανο σας ή αυτιά, τα οποία εισάγουν νερό πιο βαθιά στο κανάλι του αυτιού.

Θερμή κομπρέσα ή ατμός

Δοκιμάστε να τοποθετήσετε μια ζεστή κομπρέσα στο αυτί σας ή δοκιμάστε να κάνετε ένα ζεστό ντους. Ένα ντους μπορεί να βοηθήσει να εισχωρήσει ατμός στο κανάλι του αυτιού σας. Απλά φροντίστε να το κάνετε περίπου για τουλάχιστον 5 έως 10 λεπτά.

Πότε να επισκευτείτε τον γιατρό σας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεβουλώσετε τα αυτιά σας στο σπίτι, αλλά μερικές φορές βλέπωντας έναν ιατρό μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της όλης διαδικασίας, ή τουλάχιστον να της δώσει μια εκκίνηση.

Για παράδειγμα, αν υπάρξει οποιαδήποτε μόλυνση τοτε είναι καλύτερα να εξοπλιστήτε με μια ιατρική συνταγή. Όταν σκεφτόμαστε αν θα δούμε ή όχι έναν γιατρό, εξετάστε τα συμπτώματά σας. Εάν έχετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω, επικοινωνήστε με έναν γιατρό: απώλεια ακοής, ζάλη, πόνο στο αυτί, κουδούνισμα.

Αυτά τα συμπτώματα δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι κάτι είναι σοβαρό. Μπορούν απλώς να κάνουν εμφανές στο γιατρό σας μια πιο συγκεκριμένη πορεία δράσης.

Πως να ξεβουλωσω το αυτι μου;

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

[wp-review id=”983″]

Περίληψη
Πως να ξεβουλωσω το αυτι μου
Όνομα Άρθρου
Πως να ξεβουλωσω το αυτι μου
Περιγραφή
Πως να ξεβουλωσω το αυτι μου; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν βουλωμένα αυτιά. Μερικοί απο τους πιο βασικούς είναι το πολύ κερί, νερό μέσα στο αυτί, απότομη αλλαγή στο υψώμετρο π.χ. σε μια πτήση, μολυνσεις και αλλεργίες. pos na ksevouloso to auti mou, Βουλωμενα αυτια - τι να κανω;
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Πως Να
Λογότυπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + two =