Πως να ξεφορτωθώ τις κατσαριδες για ΠΑΝΤΑ από το σπίτι

0
257

Πως να ξεφορτωθώ τις κατσαριδες, pos na xsefortotho tis katsarides

Πως να ξεφορτωθώ τις κατσαριδες από το σπίτι για πάντα

Όταν ανάψετε τα φώτα της κουζίνας σας και δείτε απότομα αυτα τα μακριά ποδια και τις κεραίες των κατσαρίδων πάνω στους πάγκους σας, για κάποιους αυτο μπορεί να ερμηνευτεί ως απόσπασμα απο τους χειρότερους τους εφιάλτες, αλλά αυτά τα παράσιτα δεν προκαλούν απλώς τα heebie jeebies. Μπορούν να μολύνουν το φαγητό σας, να μεταφέρουν επικίνδυνα βακτήρια και, το χειρότερο από όλα, να επιβιώσουν ακόμα και με τις βέλτιστες προσπάθειες εξάλειψης.

Ευτυχώς είναι δυνατό να σταματίσετε ακόμα και τις πιο επίμονες παρασιτώσεις με μερικά κόλπα και εργαλεία:

1. Προσδιορίστε το πρόβλημα και αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια άν τη χρειαστείτε.

Από τα περισσότερα από 4.000 είδη κατσαρίδων στον κόσμο, οι περισσότεροι Έλληνες συναντούν μόνο έναν ή δύο τύπους. Η πιο συνηθισμένη γερμανική ποικιλία έχει ανοιχτό καφέ σώμα με δύο παράλληλες σκοτεινές λωρίδες κάτω από τα πλευρά και έχουν συνήθως μικρότερο μέγεθος απο 3εκ.

Εφόσον οι κατσαρίδες μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα και τους πάγκους σας με ασθένειες που προκαλούν το E. coli και τη σαλμονέλα, μην το πάρετε χαλαρά αν δείτε κατσαρίδες να αλονίζουν μέσα στο σπίτι. Αν αγωνίζεστε να εξαλείψετε τα κατσαρίδες ή να εντοπίσετε από πού προέρχονται, ίσως χρειαστείτε επαγγελματική βοήθεια ελέγχου παρασίτων. Μπορούν να εντοπίσουν το είδος που έχετε και την πηγή του προβλήματος.

Πως να ξεφορτωθώ τις κατσαριδες

2. Κρατήστε τις μακριά από πηγές τροφίμων.

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, αυτά τα παράσιτα χρειάζονται τροφή για να επιβιώσουν. Σε αντίθεση όμως με τους ανθρώπους, μπορούν να ζήσουν σχεδόν με οτιδήποτε βρίσκουν, όπως τα μη ανοιγμένα τρόφιμα, αποφάγια και ακόμη και ψίχουλα.

Ξεκινήστε με τον καθαρισμό των χυμένων φαγητών και αποφάγιών. Ένα ξεχασμένο κουτί δημητριακών στο πίσω μέρος του ντουλαπιού είναι ένα χρυσωρυχείο για κατσαρίδες. Μην αφήνετε τα άπλυτα πιάτα ούτε στον πάγκο ούτε στον νεροχύτη.

Πηγαίνετε βαθύτερα – κυριολεκτικά – ελέγχοντας επίσης τα ντουλάπια και τις ηλεκτρικές συσκευές. Καθαρίστε πίσω από το ψυγείο γιατί αυτό είναι ένα ωραίο, ζεστό περιβάλλον και είναι πιθανών να υπάρχει μια πηγή τροφής έκει για τις κατσαρίδες.

Αποθηκεύστε τα απορρίμματα σας σε ένα δοχείο με ένα σφιχτό καπάκι και να τα βγάζετε τακτικά έξω απο το σπίτι. Μην ξεχνάτε επίσης τον πάτο του κάδου απορριμμάτων. αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα ή απομεινάρια.

3. Εξαλείψτε τους χώρους που μπορεί να κρύβονται.

Εκτός από το φαγητό, οι κατσαρίδες χρειάζονται τόπους να κρυφτούν. Οι αγαπημένες τους τοποθεσίες τους περιλαμβάνουν στοίβες χαρτιών και χαρτοκιβωτίων, έτσι φροντίστε να ανακυκλώνετε όσα έχετε γύρω σας. Καθαρισμός κάθε ακαταστασίας θα αποτρέψει τις κατσαρίδες από το να μένουν σστο σπίτι σας.

4. Βάλτε δόλωμα – αλλά μην ψεκάζετε.

Ενώ το καλό καθάρισμα είναι το κλειδί, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλα εργαλεία στον πόλεμο σας κατά τις κατσαρίδες. Τα δολώματα είναι η ιδανική επιλογή για χρήση από τους ιδιοκτήτες σπιτιού, επειδή είναι απλές στην εφαρμογή τους. Δεν θέλετε να ψεκάσετε ένα εντομοκτόνο σε μεγάλες περιοχές γιατί μπορεί να μολύνει επιφάνειες που δεν θέλετε να μολυνθούν: πάγκοι, ηλεκτρικές συσκευές κ.λ.π. Τα δολώματα είναι καθαρότερος και λιγότερο επικίνδυνος τρόπος για τον έλεγχο του προβλήματος.

Πως να ξεφορτωθώ τις κατσαριδες;

5. Σφραγίστε τα σημεία εισόδου.

Οι κατσαρίδες μπορούν να συμπιεστούν και διεισδύσουν μέσα από ρωγμές ή ακόμα και σχισμένα δίχτυα παραθύρων. Για να αποτρέψετε τυχόν μελλοντικούς εισβολείς, θα πρέπει να σφραγίσετε κάθε δίοδο μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Αν μπορείτε να δείτε το φως της ημέρας κάτω από την πόρτα σας, αυτό σημαίνει ότι οι κατσαρίδες μπορούν να μπουν μέσα.

Μην ξεχάσετε τα πράγματα που φέρνετε σκόπιμα μέσα στο σπίτι σας. Τα παντοπωλεία, οι παραδόσεις στο σπίτι ή τα παλιά έπιπλα μπορούν να περιέχουν ανεπιθύμιτους καλεσμένους, επομένως επιθεωρήστε τα προσεκτικά πριν να τα βάλετε μέσα στο σπίτι. Σκεφτείτε ότι το πακέτο που σας παραδώθηκε μπορεί να κάθεται εκεί όλο το απόγευμα μέχρι να φτάσετε στο σπίτι από την δουλειά. Οι κατσαρίδες αγαπούν αυτό το κουτάκι, είναι το τέλειο περιβάλλον για να κρύφτουν. Με το να κλείσετε κάθε δίοδο σε αυτούς τους ανεπιθύμητους εισβολείς και κρατώντας το σπίτι σας καθαρό και αφιλόξενο στις χυδαίες συνήθειες τους είναι το μυστικό για να τους κρατήσετε για πάντα.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Πως να διωξω τα μυρμήγκια απο το σπιτι

Πώς να καθαρίσετε την κεφαλή ντους από τα άλατα

Πως να καθαρίσω τα άλατα από το σίδερο

Αν σας άρεσε το άρθρο μας “Πως να ξεφορτωθώ τις κατσαριδες για ΠΑΝΤΑ” παρακαλώ μοιραστείτε το και αφηστε κριτική σας.

[wp-review id=”1001″]

Περίληψη
Πως να ξεφορτωθώ τις κατσαριδες από το σπίτι για ΠΑΝΤΑ
Όνομα Άρθρου
Πως να ξεφορτωθώ τις κατσαριδες από το σπίτι για ΠΑΝΤΑ
Περιγραφή
Όταν ανάψετε τα φώτα της κουζίνας σας και δείτε απότομα αυτα τα μακριά ποδια και τις κεραίες των κατσαρίδων πάνω στους πάγκους σας, για κάποιους αυτο μπορεί να ερμηνευτεί ως απόσπασμα απο τους χειρότερους τους εφιάλτες, αλλά αυτά τα παράσιτα δεν προκαλούν απλώς τα heebie jeebies.
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Πως Να
Λογότυπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − nine =