Πώς να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων – Έξυπνες Συμβουλές

0
1949

pos na kathariso to plintirio

Πώς να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων

Πολλοί από εμάς δεν σκέφτονται να καθαρίσουν το πλυντήριο. Αφού προορίζεται να καθαρίσει τα ρούχα μας, πόσο βρώμικο μπορεί να είναι;

Ωστόσο, μούχλα, βακτήρια, αφροί και άλλα αηδιαστικά πράγματα συσσωρεύονται σε ένα πλυντήριο με την πάροδο του χρόνου. Παρακάτω θα δείτε πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά συστατικά, όπως αυτά που υπάρχουν στις συνταγές σαπουνιού.

Γιατί το εσωτερικό του πλυντηρίου χρειάζεται καθαρισμό;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα πλυντήριο ρούχων μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους ανεπιθύμητα πράγματα. Τα πλυντήρια μπροστινής φόρτωσης ή τα πλυντήρια υψηλής απόδοσης είναι επιρρεπή στην ανάπτυξη μούχλας, ειδικά γύρω από το σφράγισμα της πόρτας. Αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια (για να μην αναφέρουμε ότι δεν μυρίζει καλά).

Έχουμε χρησιμοποιήσει υφασμάτινες πάνες στο παρελθόν και ενώ η πλειονότητα των ακαθαρσιών μπορεί να ξεπλυθεί από το ύφασμα, τα περιττώματα και τα ούρα εξακολουθούν να μπαίνουν στο πλυντήριο. Προσθέστε σε αυτά και τα πανιά καθαρισμού μικροϊνών που χρησιμοποιούνται σε περιοχές όπως μπάνια και όλα τα άλλα, τα οποία ανακατεύονται με τα ρούχα, και είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί το πλυντήριο απαιτεί κάποια επιπλέον φροντίδα.

Ακόμα και πλυντήρια που δεν βλέπουν αυτά τα αντικείμενα, εξακολουθούν να ασχολούνται με βακτήρια και μούχλα, επειδή είναι σκοτεινά, κλειστά και υγρά από τη σχεδίασή τους.

Πώς να διατηρήσετε ένα πλυντήριο ρούχων που μυρίζει καθαριότητα

Η παρακάτω συνταγή θα καθαρίσει βαθιά το πλυντήριο σας. Συστήνεται να το κάνετε αυτό αρκετές φορές το χρόνο. Υπάρχουν μερικές βέλτιστες πρακτικές για τη συντήρηση του μηχανήματος μεταξύ βαθιών καθαρισμών:

Αφήστε το καπάκι ανοιχτό μετά από κάθε κύκλο πλύσης. Αυτό βοηθάει στην αποτροπή των περονόσπορων και των παλιών οσμών.

Η χρήση μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικού ή μαλακτικού μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση σαπουνιού. Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποσότητα (είναι συχνά λιγότερη από ό,τι νομίζουμε) και εκτελέστε ένα επιπλέον ξέβγαλμα μετά το πλύσιμο αν χρειαστεί.

Για μπροστινή φόρτωση, σκουπίστε την πόρτα με ένα αντιμυκητιακό καθαριστικό, όπως ξίδι που αναμιγνύεται με αιθέριο έλαιο τσαγιού περίπου μία φορά την εβδομάδα. Στεγνώστε την πόρτα και αφήστε την ανοικτή μετά από κάθε πλύση.

Χρησιμοποιείτε μόνο απορρυπαντικό χαμηλό σε αφρό. Οι επιπλέον αφροί μπορούν να προκαλέσουν την παραμονή των υπολειμμάτων στο μηχάνημα.

Ο καλύτερος (φυσικός) τρόπος για βαθύ καθαρισμό ενός πλυντηρίου

Αν το πλυντήριό σας χρειάζεται καθαρισμό, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε (και τι να αποφύγετε):

Τρόποι που δεν θα προσπαθώ

Υπάρχουν τόσες πολλές οδηγίες για το πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο. Μερικοί φαίνονται πιο αποτελεσματικοί από τους άλλους, και κάποιοι χρησιμοποιούν καθαριστικά όπως η χλωρίνη.

Πολλές συνταγές απαιτούν ανάμιξη μαγειρικής σόδα με ξύδι. Ακόμα κι αν αυτός ο συνδυασμός είναι απολύτως ασφαλής και φυσικός, μπορεί να μην είναι αποτελεσματικός. Όταν η αλκαλική σόδα ψησίματος συνδυάζεται με το όξινο ξύδι, δημιουργούν την εικονική δράση που δημιουργεί σκασίματα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τη βρωμιά, αλλά πιθανότατα να ακυρώσει το ένα τις ιδιότητες του άλλου.

Καλύτερα φυσικά καθαριστικά για χρήση

Η σόδα πλύσης είναι υπέροχη για τον καθαρισμό διαφορετικών επιφανειών γύρω από το σπίτι. Αυτή η ενισχυμένη έκδοση της σόδας βοηθά στη διάσπαση των αποθέσεων σκληρού νερού, στη διάλυση του γράσου και στην απόσμηση. Χρησιμοποιείται στο απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων και στο σπιτικό σαπούνι πιάτων, αλλά είναι επίσης εξαιρετικό για έναν βαθύ καθαρισμό στο πλυντήριο.

Το ξίδι είναι ένα οξύ που βοηθά στην εξόντωση ορυκτών αποθέσεων, γράσου και μούχλας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τακτικά στον κύκλο ξεβγάλματος ως μαλακτικό, αλλά είναι επίσης αποτελεσματικό στον καθαρισμό του πλυντηρίου.

Ο βόρακας είναι ένα φυσικό ορυκτό που είναι γνωστό ότι σκοτώνει τη μούχλα και μαλακώνει το νερό. Είναι αμφιλεγόμενο, αλλά για εκείνους που ακόμα δεν ενδιαφέρονται για την ιδέα, μπορεί να αντικατασταθεί με φυσικό λευκαντικό οξυγόνου ή να παραλειφθεί.

Τα αιθέρια έλαια έχουν ευρύ φάσμα αντιμικροβιακών ιδιοτήτων, ανάλογα με το ποια χρησιμοποιούνται. Το τσάι είναι ένα ισχυρό αντιμυκητιακό που βοηθά στην ανάπτυξη μούχλας και συμβάλλει στην καταπολέμηση των βακτηρίων και των ιών.

Φυσική συνταγή καθαρισμού πλυντηρίων ρούχων

Η ακριβής μέθοδος θα ποικίλει ελαφρώς ανάλογα με το μοντέλο και τον τύπο του μηχανήματος, ειδικά ανάλογα με το αν έχετε έναν μπροστινό φορτωτή ή έναν φορτωτή κορυφής. Επίσης, τα νεότερα πλυντήρια έχουν συνήθως ένα φίλτρο κοντά στον πυθμένα, ενώ τα παλαιότερα δεν το έχουν.

Για όσους αναρωτιούνται, ξίδι, σόδα για πλύσιμο, φυσικό οξυγονούχο λευκαντικό και βόρακας είναι όλα ασφαλή για συσκευές υψηλής απόδοσης.

Για ένα πλυντήριο με εμπρός φόρτωση:

2 φλιτζάνια βόρακα ή φυσικό λευκαντικό οξυγόνου

2 φλιτζάνια σόδα πλύσης

2 φλιτζάνια λευκό ξύδι

20 σταγόνες αντιμικροβιακό μίγμα ή αιθέριο έλαιο τσαγιού (προαιρετικά)

Αφαιρέστε τον διανομέα δίσκου και αφήστε τον να στεγνώσει, βυθισμένο πλήρως σε ζεστό σαπουνόνερο. Μόλις τα υπολείμματα μαλακώσουν, τρίψτε τα με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Ξεπλύνετε τον δίσκο με γλυκό νερό και τοποθετήστε τον ξανά στο μηχάνημα.

Εάν ο δίσκος δεν διαθέτει κουμπί απελευθέρωσης, στη συνέχεια ρίξτε λίγο ξίδι στον δίσκο και τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα.

Βάλτε σόδα και βόρακα (ή λευκαντικό οξυγόνου) μέσα στο τύμπανο. Βάλτε το πλυντήριο ρούχων στη πιο ζεστή ρύθμιση και χρησιμοποιήστε το μεγαλύτερο μέρος του νερού. Εάν το μηχάνημα έχει κύκλο καθαρισμού, χρησιμοποιήστε τον. Ελέγξτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το μηχάνημα για να δείτε αν το μοντέλο σας συστήνει να τοποθετήσετε τη σκόνη σε έναν συγκεκριμένο διανομέα.

Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος, ρίξτε το ξίδι και τα αιθέρια έλαια, εάν χρησιμοποιείτε, μέσα στο δοχείο υγρού στον δίσκο. Εκτελέστε έναν άλλο κύκλο σε ζεστό νερό ή ένα κύκλο καθαρισμού, εάν το μηχάνημα έχει αυτή την επιλογή.

Σκουπίστε το τύμπανο με ένα καθαρό πανί μικροϊνών. Χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών με διάλυμα ξιδιού για να σκουπίσετε το εξωτερικό της μηχανής και τη σφραγίδα γύρω από την πόρτα.

Αφαιρέστε και καθαρίστε το φίλτρο στο κατώτατο σημείο με ζεστό σαπουνόνερο ή ξίδι.

Για ένα πλυντήριο ρούχων ανώτερης φόρτωσης:

1/2 φλιτζάνι βόρακα ή φυσικό λευκαντικό οξυγόνου

1/2 φλιτζάνι σόδα για πλύσιμο

1 κιλό λευκό ξίδι

30 σταγόνες αιθέριο έλαιο για την καταπολέμηση μικροβίων ή αιθέριο έλαιο τσαγιού (προαιρετικά)

Προσθέστε βόρακα (ή οξυγόνο λευκαντικό) και σόδα πλύσης σε ένα πλήρες τύμπανο ζεστού νερού και πλύνετε σε βαριά λειτουργία ή κύκλο καθαρισμού.

Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος, προσθέστε το ξίδι στο τύμπανο και τα αιθέρια έλαια εάν χρησιμοποιείτε. Εκτελέστε έναν ακόμη κύκλο ζεστού νερού. Αφήστε το να ανακατευτεί για λίγα λεπτά, στη συνέχεια αφήστε το διάλυμα νερού από το ξύδι να καθίσει για 30-60 λεπτά πριν τελειώσετε τον κύκλο.

Ενώ το ξίδι κάθεται στο μηχάνημα, βυθίστε ένα καθαρό πανί μικροϊνών στο νερό και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε το εξωτερικό του μηχανήματος. Επίσης, φροντίστε να καθαρίσετε κάτω από το χείλος όπου βρίσκεται το τύμπανο. Καθαρίστε τους διανεμητές για να αφαιρέσετε τις τρίχες, τη βρωμιά, το σαπούνι και άλλες ακαθαρσίες. Μια παλιά οδοντόβουρτσα μπορεί να απαιτηθεί για επίμονες περιοχές.

Αφαιρέστε και καθαρίστε το φίλτρο στο κατώτατο σημείο με ζεστό σαπουνόνερο ή ξίδι. Μπορεί να υπάρχουν καρφίτσες, μια χαμένη κάλτσα ή άλλες εκπλήξεις εκεί!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:Αν σας άρεσε το άρθρο μας ‘Πώς να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων’ τότε δείξτε την εκτίμηση σας και κοινοποιήστε το.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Αφήστε την κριτική σας:
5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 1 review)

 

Περίληψη
Πώς να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων
Όνομα Άρθρου
Πώς να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων
Περιγραφή
Πώς να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων. Πολλοί από εμάς δεν σκέφτονται να καθαρίσουν το πλυντήριο. Αφού προορίζεται να καθαρίσει τα ρούχα μας, πόσο βρώμικο ...
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Πως Να
Λογότυπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × two =