Πως να καθαρίσω τα άλατα από το σίδερο

0
2963

Πως να καθαρίσω τα άλατα από το σίδερο, Pos na kathariso ta alata apo to sidero

Όπως και πολλές άλλες οικιακές συσκευές, το σίδερο, ειδικά του ατμού, πρέπει να καθαρίζονται. Είναι απαραίτητο να καθαρίζεται πιο συχνά σε περίπτωση που αγνοήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη χρήση με αποσταγμένο νερό.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να υπάρξει συσσώρευση από διάφορα άλατα στην πλάκα καθώς και στο εσωτερικό του σίδερου ατμού. Εκτός αυτού, μπορεί να συλλέξει βρωμιά, λεκέδες και ακόμη κομμάτια καμένων υφασμάτων, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να κολλήσουν στα ρούχα καθώς τα σιδερώνετε ή και ακόμη να αφήσουν πίσω τους λεκέδες.

Επιπλέον, η σκουριά και η σκόνη που είναι κολλημένες στην πλάκα του σιδέρου μπορεί να προκαλέσουν ρυτίδες στα υφάσματα. Οι συσσωρευμένες ακαθαρσίες και υπολείμματα μειώνουν επίσης την απόδοση του σίδερου.

Μερικές μέθοδοι που μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες για τον καθαρισμό σιδήρου:

  1. Υγρό ρούχο
  2. Φύλλα στεγνωτηρίου
  3. Λευκό ξύδι
  4. Μαγειρική σόδα
  5. Οδοντόκρεμα
  6. Αλάτι

Πως να καθαρίσω τα άλατα από το σίδερο;

Υγρό Ρούχο:

Πάρτε ένα μεγάλο ρούχο, βυθίστε το σε καθαρό νερό και στρίψτε για να φύγει το περιττό νερό. Σκουπίστε την πλάκα του σίδερου με το ρούχο όταν είναι ελαφρώς βραστό για να απαλλαγείτε απο τις κολλημένες σκόνες.

Για πιο δύσκολους λεκέδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα από ένα απλό απορρυπαντικό.

Φύλλα στεγνωτηρίου:

Γυρίστε τη ρύθμιση του σίδερου στη χαμηλή και τρίψτε μερικά φύλλα στεγνωτηρίου στο κάτω μέρος του σίδερου σας μέχρι να αφαιρέσετε τη συσσωρευμένη ακαθαρσία. Μετά, σιδερώστε πάνω σε ένα καθαρό πανί για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε ίχνη υπολειμμάτων από τα φύλλα του στεγνωτηρίου.

Πως να καθαρίσω τα άλατα από το σίδερο;

Λευκό Ξύδι:

Καθαρίστε το εσωτερικό ενός σίδερου ατμού βάζοντας λευκό ξύδι ή μισό-μισό ξύδι και νερό στη δεξαμενή νερού μέχρι να γεμίσει το ένα τρίτο. Ενεργοποιήστε το (μεσαία εως υψηλή ρύθμιση θερμότητας) και αφήστε το να βγάζει ατμό για περίπου 5-10 λεπτά, έτσι ώστε όλο το ξύδι να εξατμιστεί.

Στη συνέχεια, γεμίστε τη δεξαμενή νερού με καθαρό νερό και ξανανάψτε το σίδερο για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των αλατών και ιχνών ξυδιού. Τέλος, σκουπίστε το κάτω μέρος του σίδερου και τις οπές ατμού με μια χαρτοπετσέτα ή με καθαρό πανί. Θα σας βοηθήσει επίσης να απαλλαγείτε από τη σκουριά που συλλέγεται στις οπές ατμού. 

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα σπιτικό διάλυμα με ανάμιξη ίσων μερών άσπρου ξυδιού και νερού, βυθίστε ένα κουρέλι στο διάλυμα αυτό και σκουπίστε τη πλάκα του σιδέρου με αυτό. Επιπλέον, καθαρίστε τις φραγμένες οπές ατμού απο άλατα με βρεγμένο στο διάλυμα βαμβακάκι για τα αφτιά.

Μαγειρική Σόδα:

Όταν υπάρχουν επίμονοι λεκέδες και σκουριά στην πλάκα του σιδήρου, τρίψτε  δύο κουταλάκια πάστα μαγειρικής σόδας και λίγο νερό στην περιοχή.

Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε την πάστα μαγειρικής σόδας σε ένα μαλακό πανί, τρίψτε το στην πλάκα και, στη συνέχεια, σκουπίστε το με ένα υγρό πανί. Αντί για νερό, μπορείτε να ανακατέψετε τη σόδα ψησίματος με λευκό ξύδι.

Οδοντόπαστα: 

Τρύψτε την πλάκα του σιδήρου με μια λευκή οδοντόκρεμα. Σκουπίστε την με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση σκόνης και ορυκτών.

Αλάτι:

Για να καθαρίσετε τη βρωμιά από την πλάκα σιδήρου, βάλτε λίγο αλάτι σε μια χαρτοπετσέτα ή μια πετσέτα βαμβακιού και τρέξτε το σίδερο από πάνω ενώ βρίσκεται στην υψηλότερη ρύθμιση με τον ατμό απενεργοποιημένο. Η βρωμιά θα κολλήσει στο αλάτι, αφήνοντας έτσι το σίδερο σας καθαρό.

Πως να καθαρίσω τα άλατα από το σίδερο;

https://pos-na.com/pos-na-kathariso-to-fourno/

Περίληψη
recipe image
Όνομα Άρθρου
Πως να καθαρίσω τα άλατα από το σίδερο
Όνομα συγγραφέα
Δημοσιεύθηκε στις
Βαθμολογία
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + twelve =