Πώς να κάνω οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα

0
89

Πώς να μειώσω τον λογαριασμό του ηλεκτρικού

 

Δέκα εύκολες συμβουλές για να κάνετε οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα και να μειώσετε τους λογαριασμούς.

  1. Συγκρίνετε τους παρόχους ενέργειας

Μπείτε σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, όπου μπορείτε να συγκρίνετε γρήγορα όλες τις διαθέσιμες εταιρείες παροχής ενέργειας στην περιοχή σας.

  1. Κλείστε τις πόρτες και τραβήξτε τις κουρτίνες

Η ψύξη ολόκληρου του σπιτιού μπορεί να είναι δαπανηρή. Όπου είναι δυνατόν, κλείστε τις πόρτες σε σημεία που δεν χρησιμοποιείτε και δροσίστε μόνο τα δωμάτια που περνάτε περισσότερο χρόνο. Βεβαιωθείτε ότι οι κουρτίνες ή οι περσίδες σφραγίζουν τα παράθυρά σας σωστά και κρατήστε τις κουρτίνες κλειστές κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν υπάρχει ένα θερμό κύμα. Αποκλείστε τα ρεύματα γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα για να σταματήσετε να διαρρέετε δροσερό αέρα. Χρησιμοποιήστε εξωτερική σκίαση, όπως εξωτερικές περσίδες ή τέντες, για να κρατήσετε τον ήλιο μακριά από τα παράθυρα.

  1. Ρυθμίστε τον θερμοστάτη

Κάθε βαθμός πάνω από τους 20 βαθμούς μπορεί να προσθέσει 10% στον λογαριασμό θέρμανσης. Το καλοκαίρι, ρυθμίστε τον θερμοστάτη σας στο 26 ή περισσότερο. Το χειμώνα, η θέρμανση μπορεί να αντιπροσωπεύει πάνω από το 30% του λογαριασμού σας. Ρυθμίστε τον θερμοστάτη μεταξύ 18 και 20 βαθμών.

  1. Κλείστε τα θερμαντικά και ψυκτικά σώματα όταν δεν τα χρειάζεστε

Απενεργοποιείστε τα όταν βγαίνετε από το δωμάτιο ή πηγαίνετε στο κρεβάτι. Σε ορισμένα συστήματα θέρμανσης μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη θέρμανση στους χώρους που δεν είναι κατειλημμένοι. Βεβαιωθείτε ότι η θέρμανση ή η ψύξη είναι απενεργοποιημένη όταν βγαίνετε από το σπίτι.

  1. Πλύνετε τα ρούχα με κρύο νερό

Μπορείτε να εξοικονομήσετε περίπου 100 ευρώ το χρόνο πλένοντας τα ρούχα με κρύο νερό. Μπορείτε επίσης να συγκεντρώσετε τα άπλυτα ρούχα μέχρι να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε τον συντομότερο κατάλληλο κύκλο πλύσης και να περιμένετε έως ότου έχετε πλήρες φορτίο.

  1. Ρυθμίστε το ψυγείο αποτελεσματικά

Το ψυγείο σας είναι πάντα αναμμένο, καθιστώντας το μία από τις πιο ακριβές συσκευές σας. Βεβαιωθείτε ότι η στεγανοποίηση της πόρτας δεν έχει κενά, ώστε να μην μπορεί να διαφύγει ο κρύος αέρας. Μια ιδανική θερμοκρασία ψυγείου είναι 4 ή 5 βαθμοί και η ιδανική θερμοκρασία κατάψυξης είναι -15 έως -18 βαθμοί. Εάν έχετε ένα δεύτερο ψυγείο ή καταψύκτη, ενεργοποιήστε το μόνο όταν το χρειάζεστε.

  1. Μονώστε τη στέγη σας

Μια μονωμένη οροφή κάνει μεγάλη διαφορά στους λογαριασμούς ενέργειας. Εάν έχετε ήδη τοποθετήσει μόνωση, ελέγξτε ότι είναι σωστά τοποθετημένη και έχει τη σωστή διαβάθμιση.

  1. Εξοικονομήστε ενέργεια στην κουζίνα

Ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα τρόφιμα στο ψυγείο για να μειώσετε τον χρόνο μαγειρέματος. Όταν μαγειρεύετε, χρησιμοποιήστε τον φούρνο μικροκυμάτων όταν μπορείτε, καθώς καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια από έναν ηλεκτρικό φούρνο. Εάν χρησιμοποιείτε τη σόμπα, βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα για να μειώσετε τον χρόνο μαγειρέματος. Χρησιμοποιήστε τον κύκλο οικονομίας στο πλυντήριο πιάτων και βάλτε το σε λειτουργία μόνο όταν είναι γεμάτο.

  1. Χρησιμοποιήστε ενεργειακά αποδοτικές λάμπες

Αντικαταστήστε παλιές λάμπες αλογόνου με ενεργειακά αποδοτικές λάμπες, οι οποίες εξοικονομούν ενέργεια και διαρκούν περισσότερο.

  1. Κατανοήστε και βελτιώστε τη χρήση ενέργειας του σπιτιού σας

Βρείτε μια εφαρμογή που εξετάζει τα σταθερά χαρακτηριστικά του σπιτιού σας (τον τρόπο κατασκευής και μόνωσης, θέρμανση και ψύξη, φωτισμό και θέρμανση νερού) και προτείνει τις πιο αποτελεσματικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τη χρήση ενέργειας και να αυξήσετε την άνεσή σας.

Αν σας άρεσε το άρθρο μας ‘Πώς να κάνω οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα’ τότε δείξτε την εκτίμηση σας και κοινοποιήστε το.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Αφήστε την κριτική σας:
5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 1 review)
Περίληψη
Πώς να κάνω οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα
Όνομα Άρθρου
Πώς να κάνω οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα
Περιγραφή
Δέκα εύκολες συμβουλές για να κάνετε οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα και να μειώσετε τους λογαριασμούς.
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Πως Να
Λογότυπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =