Πώς να κάνω format σε macbook ( Macbook Pro, Macbook Air )

0
2745

Δεν αντέχετε άλλο; Θέλετε να μάθετε πώς να κάνετε format σε macbook pro; Ήρθατε στο σωστό μέρος. Στο άρθρο μας “Πώς να κάνω format σε macbook” θα μάθετε πόσο εύκολο είναι πλέον. Σε ένα σημείο, συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν πολλά αρχεία στον Mac μου που δεν χρειάζονταν πια, αλλά ήταν πάρα πολλά για να τα διαγράψω ξεχωριστά ένα ένα. Σε μερικές περιπτώσεις, ο υπολογιστής σας (Mac, Macbook Pro, Macbook Air) μπορεί να βιώνει μερικές σημαντικές δυσλειτουργίες: συνεχή συντριβή, κλειδωμένα στοιχεία ελέγχου, αργούς χρόνους εκκίνησης, αρχεία που λείπουν, κ.λπ.

Συχνά, η καλύτερη επιλογή για να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα θα ήταν να επαναμορφώσετε τον υπολογιστή σας και να εγκαταστήσετε ξανά το λειτουργικό σας σύστημα, αλλά επειδή οι περισσότεροι από εμάς δεν σχεδιάζουν ποτέ να λαμβάνουν αυτό το δραστικό μέτρο, δεν έχουμε δίσκο ανάκτησης ή δίσκο αντίχειρα (USB).

Ευτυχώς, οι ιδιοφυίες στην Apple έχουν κάνει τη διαδικασία εύκολη για εμάς – δεν υπάρχει ανάγκη για δίσκο. Δεν χρειάζεται μια μονάδα δίσκου – το μόνο που χρειάζεστε είναι μια αξιοπρεπής σύνδεση στο internet. Με μερικά μόνο κλικ κάποιων κουμπιών και ο Mac σας θα τρέχει όπως έκανε την ημέρα που το πήρατε. Το καλύτερο από όλα, αυτό θα συνεργαστεί με το Lion, Mountain Lion, Mavericks, Yosemite, και El Capitan.

ΒΗΜΑ 1

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας!

Εντάξει, έτσι μπορείτε να έχετε πολλά αρχεία που θέλετε να απαλλαγείτε, αλλά σίγουρα έχετε κάποια αρχεία που θέλετε να κρατήσετε. Στην περίπτωσή μου, έχω ακόμη και προγράμματα που θέλω να διατηρήσω έτσι δεν χρειάζεται να τα ξαναφορτώσω μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σιγουρευτείτε ότι φυλάξατε ότι χρειάζεστε πριν ολοκληρώσετε το format σε macbook.

pos na kano format to mac
Πώς να κάνω format το mac

Χρησιμοποιήστε ένα εγγράψιμο CD / DVD, μια μονάδα USB ή οποιαδήποτε από τις πολλές επιλογές σύννεφου για να διατηρήσετε τα σημαντικά αρχεία σας στη σωστή βάση. Θα μπορούσατε επίσης να δημιουργήσετε ένα εφεδρικό χρονικό μηχάνημα, αλλά δεν θα έκανα μια πλήρη αποκατάσταση αργότερα – απλώς επιλέξτε τα πράγματα που θέλετε πίσω μετά από μια νέα εγκατάσταση – διαφορετικά θα μπορούσε να τρέξει εξίσου υποτονικά ή ακανόνιστα όπως και πριν εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε πάλι πίσω όλο το υλικό που είχατε προηγουμένως.

ΒΗΜΑ 2

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Αφού ελέγξετε τα αντίγραφα δύο, τρείς και τέσσερης φορές, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

ΒΗΜΑ 3

Πατήστε CMD+R

Στο δεύτερο βλέπετε μια γκρι οθόνη, κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα CMD και R για περίπου 15 δευτερόλεπτα, μετά αφήστε τα και θα πάτε στo OS X Utilities recovery.

i fotografia afti sas dixni to OS utility recovery apo to opio mporite na kanete format sto macbook sas
OS utility recovery. Apo edo tha kanete format to macbook pro i to macbook air sas.

BHMA 4

Πατήστε και ανοίξτε το Disk Utility.

Κάντε διπλό κλικ στο Disk Utility και ένα pop up μενού θα εμφανιστεί.

format macbook pro και macbook air
φορματ στο μακμπουκ

ΒΗΜΑ 5

Καθαρίστε τον σκληρό σας δίσκο

Στη συνέχεια, προχωρήστε για να επισημάνετε τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. επιλέξτε την καρτέλα Erase (Εξαγωγή), βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το OS X Extended (Journaled) και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί Erase.

εικονα που βοηθα να καταλάβεις πως να κανεις φορματ σε ενα μακμπουκ
φορματ σε μακμπουκ

BHMA 6 ( Τέλος format σε macbook )

Επανεγκαταστήστε το OS X

Κάντε κλικ στην επιλογή Επανεγκατάσταση OS X στο μενού και ακολουθήστε τις οδηγίες. Θα πρέπει να συνδεθείτε στο Internet, οπότε βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι μέσω Ethernet ή ότι είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi.

Η εικόνα δείχνει ενα απο τα τελευταία βήματα για να τελειώσει το format σε macbook
Patiste Reinstall gia na teliosete me to format se macbook pro i air

Voila! Έχετε μια νέα εγκατάσταση του OS X

Θα πρέπει τώρα να έχετε εγκαταστήσει ένα νέο αντίγραφο του Mac OS X και ο υπολογιστής σας θα επιστρέψει στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Όλα χωρίς την ανάγκη για δίσκο αποκατάστασης ή δίσκο αντίχειρα ( USB ).

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Αν σας άρεσε το άρθρο μας ‘Πώς να κάνω format σε macbook’ τότε δείξτε την εκτίμηση σας και κοινοποιήστε το.

Αφήστε την κριτική σας:
4.3
Rated 4.3 out of 5
4.3 out of 5 stars (based on 9 reviews)
Περίληψη
Πώς να κάνω Format σε Macbook
Όνομα Άρθρου
Πώς να κάνω Format σε Macbook
Περιγραφή
Σας δείχνουμε βήμα με βήμα, με πολλές εικόνες πως να κάνετε format το macbook σας με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο χωρίς CD/DVD ή USB! Pos na kanis format to macbook!
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Pos Na
Λογότυπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 − two =