Πως να φτιαξω το βιογραφικο μου – CV Ευρωπαικο Φορματ

0
530

Πως να φτιαξω το βιογραφικο μου, pos na grapso to biografiko mou

Πως να φτιαξω το βιογραφικο μου – CV;

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μεγαλώσει, όλο και περισσότερα πρότυπα εφαρμόζονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να αυξηθεί η ποιότητα ζωής και να φθάσουμε σε ένα ορισμένο επίπεδο όπου όλοι οι πολίτες που ζουν και εργάζονται συλλογικά στην ΕΕ θα απολαμβάνουν όλοι ίσα δικαιώματα. Πως να φτιαξω το βιογραφικο μου;

Όταν υποβάλετε αίτηση για θέση σε κάποιο από τα κράτη μέλη της ΕΕ, είτε σπουδάζετε είτε απλά προσπαθείτε να αποκτήσετε εμπειρία, ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι να είστε σε θέση να καταστήσετε σαφώς κατανοητή την εμπειρία και τις δυνατότητές σας στον “μελλοντικό” εργοδότη σας.

Τι είναι το Europass;

Για το λόγο αυτό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, με την απόφαση αριθ. 2241/2004 / ΕΚ, ενέκριναν στις 15 Δεκεμβρίου 2004 ένα ενιαίο διαφανές πλαίσιο για τα προσόντα και τις ικανότητες με τη δημιουργία του Europass.

Το Europass αποτελείται από πέντε έγγραφα:

 • το βιογραφικό σημείωμα Europass (βιογραφικό σημείωμα)
 • Το γλωσσικό διαβατήριο, το οποίο αποτελεί εργαλείο αυτοαξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων και προσόντων
 • Την κινητικότητα Europass, η οποία καταγράφει τις δεξιότητες και τις γνώσεις που αποκτώνται σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα (π.χ. μέσω της τοποθέτησης στο χώρο εργασίας)
 • Το συμπλήρωμα πιστοποιητικού, το οποίο περιγράφει τις δεξιότητες και τις γνώσεις που αποκτούν οι κάτοχοι πιστοποιητικών επαγγελματικής κατάρτισης
 • Και το συμπλήρωμα διπλώματος, το οποίο περιγράφει τις δεξιότητες και τις γνώσεις που αποκτούν οι κάτοχοι πτυχίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πως να δημιουργήσετε το βιογραφικο σας – CV

Πως να φτιαξω το βιογραφικο μου, pos na grapso to biografiko mou

Πριν αρχίσετε να γράφετε, πρέπει να έχετε υπόψη τα πάρακατω σημαντικά βήματα:

 • Οι δεξιότητες και οι ικανότητές σας πρέπει να παρουσιάζονται καθαρά και λογικά, έτσι ώστε η εμπειρία σας να ξεχωρίζει. Δώστε προσοχή στη λεπτομέρεια, αφού αυτή είναι η ουσία της παρουσίασής σας. Αυτό περιλαμβάνει ορθογραφικά λάθη και σημεία στίξης.
 • Γενικά, το βιογραφικό σας σημείωμα Europass πρέπει να είναι σύντομο. Συνήθως, για ένα άτομο με μόλις δύο χρόνια εμπειρίας, δύο σελίδες είναι περισσότερο από αρκετό. Για επαγγελματίες με μεγαλύτερη εμπειρία, μπορείτε να γράψετε βιογραφικό σημείωμα Europass με περισσότερες από δύο σελίδες.
 • Αν υποβάλλετε αίτηση για εκτελεστική θέση, θα πρέπει να αναφέρετε λεπτομερώς την εμπειρία του παρελθόντος, συμπεριλαμβανομένων των λόγων για τους οποίους ο μελλοντικός σας εργοδότης θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να σας προσφέρει ένα εκτελεστικό μισθό. Σε αυτή την περίπτωση, γράψτε το βιογραφικό σας Europass με όσες σελίδες χρειάζεται.
 • Να προσαρμόζετε πάντα το βιογραφικό σας σημείωμα στην περιγραφή θέσης της θέσης για την οποία υποβάλλετε αίτηση. Προσπαθήστε, ακόμη, να επισημάνετε τα πιθανά προσόντα που κατέχετε και τα οποία μπορεί να ζητάει ο εργοδότης. Μην παραφουσκώσετε στο βιογραφικό σας σημείωμα, καθώς τa ψέματα μπορεί να ανακαλυφτούν πριν ή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Το βιογραφικό σημείωμα Europass έχει μια τυπική λογική σειρά για να παρουσιάσει τις ικανότητες και την εμπειρία σας καθαρά. Θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε:

 • Προσωπικές πληροφορίες
 • Περιγραφή της εργασιακής εμπειρίας
 • Περιγραφή εκπαίδευσης και εκπαίδευσης
 • Περιγραφή δεξιοτήτων και ικανοτήτων

Διαμόρφωση του βιογραφικού σημειώματος Europass

Συνεχίστε με την προτεινόμενη γραμματοσειρά (sans-serif ή Helvetic) και με τη διάταξη του βιογραφικού σημειώματος Europass, όπως αυτή τυποποιείται με την απόφαση αριθ. 2241/2004 / ΕΚ. Εκτυπώστε το βιογραφικό σας σημείωμα σε λευκό χαρτί, για να βεβαιωθείτε ότι η διάταξη είναι σωστή.

Να θυμάστε ότι το περιεχόμενο και η ουσία του βιογραφικού σας σημειώματος πρέπει να είναι εμφανές στον πιθανό εργοδότη μέσα σε 10-15 δευτερόλεπτα από την ανάγνωση του.

Λόγω αυτού, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε σύντομες προτάσεις. Επικεντρωθείτε στις σχετικές πτυχές της εκπαίδευσης και της εργασιακής σας εμπειρίας και εξηγήστε τυχόν αποχές στις σπουδές ή την καριέρα σας.

Όταν ολοκληρώσετε τη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος Europass, φροντίστε να έχετε κάποιο άλλο άτομο να το έλεγξει για να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο είναι σαφές, κατανοητό και δεν περιέχει ορθογραφικά λάθη.

Λάβετε υπόψη ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση το βιογραφικό σας σημείωμα Europass είναι το κλειδί για την επιτυχία της διαδικασίας αναζήτησης εργασίας σας. Έχει γίνει το πρότυπο έγγραφο που χρησιμοποιείται για να υποβάλει αίτηση για οποιαδήποτε εργασία σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα διευκολύνει τους αναζητούντες εργασία και τους εργοδότες.

Πως να φτιαξω το βιογραφικο μου

Κατεβάστε προτύπα βιογραφικού σημειώματος

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα δωρεάν διαδυκτιακά εργαλία σαν το CVMaker.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Αφήστε την κριτική σας:
3.3
Rated 3.3 out of 5
3.3 out of 5 stars (based on 60 reviews)
Περίληψη
Πως να φτιαξω το βιογραφικο μου;
Όνομα Άρθρου
Πως να φτιαξω το βιογραφικο μου;
Περιγραφή
Πως να φτιαξω το βιογραφικο μου; Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μεγαλώσει, όλο και περισσότερα πρότυπα εφαρμόζονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να αυξηθεί η ποιότητα ζωής και να φθάσουμε σε ένα ορισμένο επίπεδο όπου όλοι οι πολίτες που ζουν και εργάζονται συλλογικά στην ΕΕ. Pos na ftixsete to viografiko sas
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Πως Να
Λογότυπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + 11 =