Site icon Pos na

Πως να διώξω τα κουνούπια – 10 φυσικοί τρόποι

Πως να διώξω τα κουνούπια, Pos na diokso ta kounoupia

10 τρόποι πως να διώξω τα κουνούπια

Κόκκοι καφέ

Ένας απο τους πιο απλους τρόπους για να διώξετε τα κουνούπια είναι ο καφές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σκορπίσετε κοκκους καφέ όπου υπάρχουν στάσιμα νερά κοντά στο σπίτι σας. Τα αυγά των κουνουπιών που υπάρχουν στο νερό θα αναγκαστούν να ανέβουν στην επιφάνεια του νερού λόγω του καφέ. Καθώς έρχονται στην επιφάνεια, θα στερηθούν το οξυγόνο τους. Αυτό θα τα σκοτώσει πριν εκκολάπτουν και θα αποτρέψει την περαιτέρο αναπαραγωγή.

Ελληνικός καφές

Αυτή η τεχνική πρέπει να χρησιμοποιήτε μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Τοποθετήστε μια μικρη ποσότητα καφέ σε ένα τασάκι ή ασημόκολλα και έπειτα με ένα αναπτήρα ανάψτε το σε 2-3 τόπους έτσι ώστε να μην έχει φλόγες αλλά να βγάζει καπνό. Η μυρώδια του καπνού είναι απωθητική για τα κουνούπια όσο και για τις μύγες.

Παγίδες κουνουπιών

Μπορεί να αγοράσετε μια παγίδα κουνουπιών ή μπορείτε εύκολα να την κατασκευάσετε στο σπίτι. Για την προετοιμασία σπιτικής παγίδας κουνουπιών, χρειάζεστε ένα πλαστικό μπουκάλι. Κόψτε το στη μέση και προσθέστε λίγη μάυρη ζάχαρη σε ζεστό νερό. Όταν κρυώσει, ρίξτε το διάλυμα στο κάτω μισό του μπουκαλιού. Τώρα, προσθέστε μαγιά.

Πάρτε το πάνω μισό του μπουκαλιού και τοποθετήστε το ανάποδα στο κάτω μισό. Το στόμιο του μπουκαλιού δεν πρέπει να βυθίζεται στο διάλυμα ζάχαρης αλλά να κάθεται ακριβώς απο πάνω. Χρησιμοποιήστε κάποια κολλητική ταινία για να κρατήσετε τα 2 κομμάτια μαζί, αφήνοντας την κορυφή ακάλυπτη. Τοποθετήστε στην περιοχή που υπάρχουν κουνούπια. Τα κουνούπια θα πετάξουν μέσα από την κορυφή της φιάλης στο διάλυμα σακχάρων και θα πνιγούν.

Αλλάξτε το διάλυμα στο μπουκάλι μετά από κάθε 2 εβδομάδες. Αυτός είναι ένας βολικός και φθηνός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια, καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι εύκολα διαθέσιμα.

Πως να διώξω τα κουνούπια;

Σκόρδο

Το εκχύλισμα του σκόρδου έχει εξολοθρεπτικές ιδιότητες κατά των κουνουπιών. Διαλύστε μερικές σκελίδες σκόρδου και βράστε το στο νερό. Στη συνέχεια ρίξτε αυτό το διάλυμμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το στο δωμάτιο.

Αυτή η θεραπεία θα σκοτώσει τα κουνούπια. Αν τρώτε σκόρδο καθημερινά, τότε θα αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Μπορείτε επίσης να τρίψετε ένα σκελίδες σκόρδου απευθείας στο δέρμα σας.

Δυόσμος

Η ισχυρή οσμή του δυόσμου, την οποία οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε, απωθεί τα κουνούπια. Μπορείτε να πάρετε φρέσκο δυόσμο, λάδι απο δυόσμο ή και εκχυλίσματα για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά.

Το έλαιο δυόσμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπουκάλι ψεκασμού ή μπορείτε να το αλοίψετε στα εκτεθειμένα μέρη του σώματός σας. Μπορείτε επίσης να φυτέψετε δυόσμο στον κήπο σας.

Πως να διώξω τα κουνούπια;

Κουκουνάρια

Βρείτε μερικά κουκουνάρια και κάψτε τα έξω από το σπίτι σας. Προσπαθήστε να τα κρατήσετε αναμμένα σαν κάρβουνα όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς ο καπνός που απωθεί τα έντομα γενικά. Η έντονη οσμή που απελευθερώνει το ξύλο όταν καίγεται σκοτώνει τα κουνούπια και τα εμποδίζει να εισέλθουν στο σπίτι σας.

Βασιλικός

Εάν φυτέψετε βασιλικό στον κήπο σας και επίσης βάλετε μερικά φυτά βασιλικού σε γλάστρες γύρω από το σπίτι σας, τα κουνούπια δεν θα έρχονται καν κοντά σας.

Έλαιο καμφοράς

Το λάδι καμφοράς έχει βρεθεί ότι έχει τα πιο μακροπρόθεσμα και μόνιμα αποτελέσματα ως απωθητικό. Ανάψτε την καμφορά σε ένα δωμάτιο με όλες τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά και να το αφήσετε έτσι για 15 με 20 λεπτά. Το δωμάτιό σας θα είναι απαλλαγμένο από κουνούπια σε πολύ λίγο χρόνο.

Το λάδι έχει πολλά άλλα οφέλη, όπως είναι μια φυτική λύση για μυϊκούς πόνους, και καλύτερη αναπνοή.

Ξηρός πάγος

Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε προσελκύει τα κουνούπια. Ο ξηρός πάγος είναι παγωμένο διοξείδιο του άνθρακα το οποίο εξατμίζεται και μετατρέπετε σε γκάζι. Έτσι, τοποθετήστε τον ξηρό πάγο σε ένα ανοιχτό δοχείο και κρατήστε το σε απόσταση. Όταν όλα τα κουνούπια μπουν  στο συγκεκριμένο δοχείο, κλείστε το καπάκι. Αυτό μπορεί να είναι λίγο χρονοβόρο, αλλά είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την απομάκρυνση των κουνουπιών.

Πως να διώξω τα κουνούπια;

Ευκάλυπτος λεμονιού

Ο ευκάλυπτος λεμονιού, επίσης γνωστός ως Corymbia Citriodora, είναι ένα ψηλό δέντρο που καλλιεργείται ευρέως στην Αυστραλία. Το λάδι από τα φύλλα αυτού του δέντρου έχει εξαιρετικές ιδιότητες απωθητικότητας των κουνουπιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το λάδι στο δέρμα σας για να προστατευθείτε προληπτικά από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Πως να διώξω τα κουνούπια;

[td_smart_list_end]
ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 288 reviews)
Περίληψη
Όνομα Άρθρου
Πως να διώξω τα κουνούπια - 10 φυσικοί τρόποι - Pos na
Περιγραφή
Πως να διώξω τα κουνούπια; Αν και τα κουνούπια είναι μικροσκοπικά πλάσματα, μπορούν να είναι πραγματικά ενόχλητικά. Όχι μόνο αυτά τα έντομα μπορούν να προκαλέσουν αρκετές επικίνδυνες και θανατηφόρες ασθένειες όπως η ελονοσία, ο δάγκειος πυρετός και ο κίτρινος πυρετός, τα τσιμπήματα κουνουπιών προκαλούν ασταμάτητη φαγούρα και είναι οδυνηρά.
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Πως Να
Λογότυπο
Exit mobile version