Πως να απαλλαγείτε από τα περιστέρια

0
410

Πώς να διώξω τα περιστέρια;

9. Αποκλείστε αυτά τα τρελά πουλιά

spikes peristeria

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ

Όπως ίσως έχετε καταλάβει, τα περιστέρια επιθυμούν να φωλιάζουν και να κάθονται σε συγκεκριμένα σημεία στο σπίτι σας, όπως στη στέγη σας ή κάτω από τις μαρκίζες. Ίσως τα έχετε παρατηρήσει να κάθονται γύρω από το μπαλκόνι, το αίθριο ή την αυλή σας. Μπορείτε επίσης να τα βρείτε στα περβάζια των παραθύρων σας ή στη στέγη, να κρέμονται (και να αφήνουν τα αποδεικτικά τους στοιχεία) γύρω από τα κλιμακοστάσια και τις καμινάδες.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τον αποκλεισμό των περισσοτέρων από αυτές τις περιοχές από τα περιστέρια είναι να τα μπλοκάρετε, έτσι ώστε να μην μπορούν να προσγειωθούν και να αφήσουν «νάρκες».

Αν έχετε οποιαδήποτε προεξοχή πάνω ή κοντά στην οροφή σας, είτε γωνιακή είτε καμπυλωτή, οι αιχμές είναι μια τέλεια λύση.

Οι αιχμές για πουλιά είναι μια ανθρώπινη μέθοδος που είναι 100% αποτελεσματική: κανένα πουλί, από τα κοράκια έως τα περιστέρια, δεν μπορεί φυσικά να κάθεται ή να φωλιάζει πάνω από τις μυτερές ατσάλινες αιχμές.

Οι αιχμές είναι ευλύγιστες και αρκετά ευπροσάρμοστες. Εκτός από τις στέγες, μπορούν να εγκατασταθούν κάτω από μαρκίζες και προεξοχές, δοκάρια, περβάζια, περβάζια, φράχτες, πύλες και αχυρώνες.

Η εγκατάσταση γίνεται με κόλλα, βίδες ή καρφιά. Είναι μια αρκετά γρήγορη και εύκολη δουλειά που πρέπει να κάνετε για μια μόνιμη λύση. Με πλαστική βάση, μπορείτε απλά να κόψετε το μέγεθος ανάλογα με τις ανάγκες.

Άλλες ιδέες μπλοκαρίσματος περιστεριών

Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε το περιβάλλον σας από τα περιστέρια. Ως πρώτο βήμα, παρατηρήστε προσεκτικά το πού βρίσκονται ή πού φωλιάζουν.

Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε εμπόδια ή μικρά κομμάτια ξύλου μέσα ή μπροστά από αυτές τις περιοχές. Μπορείτε να ζωγραφίσετε το ξύλο στο ίδιο χρώμα με το σπίτι σας ή να το κόψετε ώστε να φαίνεται καλύτερα. Αποκλείστε τα ανοίγματα εξαερισμού, τις σοφίτες και τις μαρκίζες. Μπορείτε να σφραγίσετε οποιαδήποτε ανοίγματα, μεγάλα και μικρά, τα οποία θα βοηθήσουν στην παρεμπόδιση των μυγών.

Μια άλλη επιλογή είναι να τοποθετήσετε σπασμένα κομμάτια από γυαλί ή τούβλα απευθείας στις επιφάνειες όπου τα περιστέρια προσγειώνονται και συγκεντρώνονται. Ό,τι κι αν κάνετε, χρειάζεστε κάτι γερό. Μη χρησιμοποιείτε πλέγμα από ύφασμα ή νάιλον. Τα περιστέρια δεν έχουν πρόβλημα να βγάλουν αυτό το είδος υλικού από το δρόμο τους!

Εάν θέλετε να τα αποκλείσετε, πάρτε κάποιο συρμάτινο πλέγμα ή σύρμα για κοτέτσι που μπορεί εύκολα να κοπεί και να τοποθετηθεί στο μικρό άνοιγμα που κλείνετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στερεώσει αυτό το υλικό με βίδες ή καρφιά.

Μπλοκάρισμα των περιστεριών στα παράθυρα

Εάν κάθονται κατά μήκος της οροφής στην άκρη, η καλύτερη μέθοδος για να τα απομακρύνετε είναι να βάλετε ένα καλώδιο μερικά εκατοστά πάνω από αυτήν την περιοχή. Μπορεί να είναι δύσκολο να τοποθετηθεί και να ασφαλιστεί, αλλά θα ήταν ένα καλό τέχνασμα ώστε να εμποδίζει και να απομακρύνει τα περιστέρια από την άκρη της στέγης.

Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε κάποιο σύρμα, το είδος με μικρές μεταλλικές αιχμές. Αυτά τα υλικά μπορούν εύκολα να συνδεθούν με τις άκρες και τις άλλες επιφάνειες του σπιτιού σας χωρίς να φαίνονται άσχημα. Μπορεί να διαρκέσουν πολύ καιρό γιατί δεν σκουριάζουν και να κρατήσουν 100%τα περιστέρια έξω.

Σταματήστε τα περιστέρια στο έδαφος

Αν έχετε περιστέρια στην αυλή ή στον κήπο σας, αποφασίστε εάν είναι λογικό να εγκαταστήσετε σύρμα για κοτέτσι ή σκούρο δίχτυ για να τα εμποδίσετε.

Πλεονεκτήματα:

  • Σχετικά φθηνό
  • Ο αποκλεισμός και η στεγανοποίηση εξαλείφουν τα περιττώματα που αφήνουν τα περιστέρια
  • Μόλις βρείτε τι λειτουργεί, μπορεί να είναι μια μόνιμη λύση

Μειονεκτήματα:

  • Κάποιο υλικό, όπως οι αιχμές, μπορεί να μη λειτουργεί σε άλλα μικρότερα πουλιά, αλλά είναι ιδανικό για περιστέρια
  • Μπορεί να μη σας αρέσει η εμφάνιση
  • Μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάποια σημεία

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ALIEXPRESS

Πώς να διώξω τα περιστέρια;


Ακόμα κι αν σας αρέσουν τα πουλιά και τα ζώα, πιθανότατα δεν επιθυμείτε μια οικογένεια περιστεριών να προκαλεί όλεθρο γύρω από το σπίτι, την πολυκατοικία ή την επιχείρησή σας.

Περισσότερα από τα προβλήματα των περιστεριών είναι προφανή, συμπεριλαμβανομένων των συνεχών περιττωμάτων που απομένουν και των δυνατών ήχων που δεν σταματούν ποτέ και μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας νωρίς το πρωί.

Τα περιττώματα των περιστεριών είναι πραγματικά αρκετά ανθυγιεινά. Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε το πλήθος των παθογενειών και των ασθενειών που μπορεί να υπάρχουν στα περιττώματα, μπορούν επίσης να μεταφέρουν ακάρεα και ψείρες.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές για να απαλλαγείτε από τα περιστέρια, οι οποίες είναι εύκολες και ανθρώπινες. Κυκλοφορούν γύρω από την αυλή και τον κήπο σας, καθώς και στη στέγη του σπιτιού σας ή έξω από το παράθυρό σας σε ένα ψηλό κτίριο. Και θα υποθέσουμε ότι δεν έχετε φτάσει στο σημείο να αγοράσετε ένα τουφέκι ή μία σφεντόνα για να λύσετε το πρόβλημα των περιστεριών (αυτό είναι παράνομο σε ορισμένες περιοχές στην πραγματικότητα!)

Αν σας άρεσε το άρθρο μας ‘Πώς να διώξω τα περιστέρια’ τότε δείξτε την εκτίμηση σας και κοινοποιήστε το.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Αφήστε την κριτική σας:
5
5.0 rating
5 out of 5 stars (based on 1 review)
Περίληψη
Δέκα αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα περιστέρια
Όνομα Άρθρου
Δέκα αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα περιστέρια
Περιγραφή
Πώς να διώξω τα περιστέρια εύκολα; Ακόμα κι αν σας αρέσουν τα πουλιά και τα ζώα, πιθανότατα δεν επιθυμείτε μια οικογένεια περιστεριών να προκαλεί πανικό.
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Πως Να
Λογότυπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 6 =