Πώς να διαλέξω καλό κρασί

0
5370

Πώς να διαλέξω καλό κρασί, pos na dialexso kalo krasi

Πώς να διαλέξω καλό κρασί;

Όλοι μας αξίζουμε να πίνουμε υπέροχο κρασί, αλλά το να αρπάζουμε το πρώτο μπουκάλι που βλέπουμε στο ράφι μπορεί συχνά να οδηγήσει σε απογοήτευση. Εάν είστε συχνός πελάτης του σούπερ μάρκετ που γεμίζει το καρότσι του με μπουκάλια κρασί, ακολουθήστε αυτές τις οκτώ συμβουλές και αρχίστε το ταξίδι σας στην επιλογή κρασιού που θα σας κάνει πολύ πιο ευτυχισμένους.

Διαβάζετε πάντα το πίσω μέρος της ετικέτας

Είμαστε όλοι ένοχοι γι’ αυτό. Βλέπουμε μια ωραία ετικέτα και πριν κοιτάξουμε το υπόλοιπο μπουκάλι, αυτό βρίσκεται ήδη στο καρότσι μας.

Ακριβώς επειδή έχει μια ωραία εικόνα ενός προβάτου που φοράει γυαλιά ηλίου ή η ετικέτα είναι φτιαγμένη από κάποιο φανταχτερό υλικό που δεν το γνωρίζετε, αυτό δεν σημαίνει ότι η γεύση του θα είναι τόσο καλή όσο φαίνεται. Γυρίστε το μπουκάλι αργά και δείτε την περιγραφή στο πίσω μέρος.

Το κρασί είναι κάτι πολύ υποκειμενικό και το πιο πιθανό είναι ότι έχετε ήδη μια γενική ιδέα για το τι σας αρέσει. Είτε είναι ελαφρύ και φρουτώδες, έντονο και γλυκό ή ξηρό και όξινο, η πίσω ετικέτα συνήθως προσφέρει πληθώρα πληροφοριών που σας βοηθούν να ταιριάξετε τα κρασιά με τα προφίλ γεύσης που συνήθως απολαμβάνετε. Επωφεληθείτε από αυτό.

Σημειώστε τις περιοχές και τις ποικιλίες σταφυλιών που απολαμβάνετε

Θυμόσαστε αυτό το κρασί που ήπιατε την περασμένη εβδομάδα όταν βγήκατε για δείπνο με τους συγγενείς; Ξέρετε, εκείνο το σκοτεινό, φρουτώδες, τολμηρό κόκκινο κρασί που όλοι απόλαυσαν με το κυρίως πιάτο.

Όχι, δεν το θυμόσαστε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν το σημειώσατε, ή αν το κάνατε, το σημειώσατε πάνω σε εκείνη την παλιά απόδειξη που πλύθηκε στο πλυντήριο.

Αν σας αρέσει ένα κρασί τότε πρέπει να σημειώσετε όχι μόνο το όνομά του, αλλά το πιο σημαντικό, την περιοχή και την ποικιλία.

Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική συμβουλή. Δεν έχουν την ίδια γεύση όλα τα κρασιά από την ίδια περιοχή, καθώς οι οινοποιοί χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές μεθόδους για να τα παράγουν, αλλά σας δίνει μια καλή ιδέα για το τι είναι πιο πιθανό να απολαύσετε.

Τέλος, σημειώστε το σε ένα χαρτί ή χρησιμοποιήστε τις σημειώσεις του κινητού σας. Όταν βρίσκεστε στο σούπερ μάρκετ, βγάλτε τις σημειώσεις σας και αναζητήστε κάτι παρόμοιο με βάση την περιοχή και την ποικιλία σταφυλιών που απολαμβάνετε!

Μην πέφτετε στην παγίδα του μάρκετινγκ

Οι έμποροι χρησιμοποιούν πολλούς διαφορετικούς όρους σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τους καταναλωτές, οπότε πάντα να γνωρίζετε ποιοι όροι είναι πραγματικοί και ποιοι θα μπορούσαν να είναι ψεύτικοι.

Οι αυτοκόλλητες ετικέτες και οι ετικέτες που γράφουν «Gold Medal Standard», «Grand Vin», «Επιλογές Οινοποιών», «Reserve» και «Grand Reserve» δεν έχουν επίσημη σημασία.

Αν και μπορεί να είναι καλά κρασιά (και μερικές φορές μπορεί να είναι κάποιες από τις καλύτερες επιλογές), δεν πρέπει ποτέ να βασίζεστε στην κρίση σας μόνο επειδή βλέπετε αυτές τις λέξεις γραμμένες στο μπουκάλι.

Μάθετε για το ΦΠΑ

Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπάρχει σταθερός ΦΠΑ για το κρασί, που σημαίνει ότι για κάθε μπουκάλι που αγοράζετε, ένα ποσοστό πηγαίνει κατευθείαν στην εφορία:

Εάν επιλέγετε ένα μπουκάλι με χαμηλή τιμή, η αξία μοιράζεται στα μεταφορικά, τον εφοδιασμό, την ετικέτα, τον φελλό κλπ., αφήνοντας πολύ μικρό ποσό για την ίδια τη διαδικασία παραγωγής.

Δεν σημαίνει ότι γενικά όσο περισσότερο δαπανάτε στο κρασί τόσο το καλύτερο, αλλά θα πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί για το πόσα χρήματα έχουν συμβάλει στην παραγωγή, και στην προκειμένη περίπτωση πραγματικά δεν είναι πολλά.

Είναι προτιμότερο να αποφύγετε μια επιπλέον βόλτα στον διάδρομο με τις σοκολάτες και να προσθέσετε αυτό το μικρό ποσό για το κρασί σας.

Τα μυστικά σύμβολα γλυκύτητας στο σούπερ μάρκετ

Ακούγεται σαν αίνιγμα, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, αυτό μπορεί πραγματικά να είναι πραγματικά χρήσιμο για την εξεύρεση κρασιών που στοχεύουν στη γλυκιά / ξηρή ανοχή σας.

Ποικιλίες όπως το Gewürztraminer και το Riesling έρχονται σε πολύ γλυκιά και πραγματικά ξηρή μορφή, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε ποια κλίμακα ανήκει το κρασί σας πριν το αγοράσετε.

Υπάρχουν δύο μορφές «γλυκών ταυτοποιητών». Ο πρώτος βρίσκεται στο ράφι ως εικόνα ενός μπουκαλιού κρασιού, ενώ ο δεύτερος στο πίσω μέρος του μπουκαλιού ως ένα τσαμπί σταφυλιών.

Και οι δύο έχουν συνήθως μια βαθμολογία μεταξύ 1-5, και όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία τόσο πιο γλυκό είναι το κρασί. Δεν βρίσκονται σε όλα τα σούπερ μάρκετ, αλλά θα έπρεπε.

Εξερευνήστε τα ράφια πέρα από το επίπεδο των ματιών

Δεν είναι μυστικό ότι οι εταιρείες πληρώνουν πολλά χρήματα για να τοποθετηθούν τα προϊόντα τους στο επίπεδο των ματιών στα ράφια.

Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, είμαστε τεμπέληδες και συνήθως πηγαίνουμε για ό,τι φαίνεται καλύτερο στο οπτικό μας πεδίο, ειδικά μετά από μια μακριά και επίπονη μέρα.

Σε περιόδους αιχμής, τα τυπικά μεγάλα εμπορικά σήματα με κρασιά όλων των επιπέδων ποιότητας βρίσκονται στο κέντρο. Κατά τη διάρκεια περιόδων που δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διακοπές ή λόγοι αγοράς, υπάρχει μια μείξη από τα φθηνότερα και σε ειδικές προσφορές, ως εκείνα με μεγάλη έκπτωση ώστε να αδειάσει το απόθεμα.

Για να αποφύγετε να εξαπατηθείτε, εξερευνήστε την πλήρη έκταση αυτού που είναι διαθέσιμο και κάντε την απόφασή σας με βάση αυτό που πραγματικά απολαμβάνετε.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή οπτική επαφή σε όλο τον χώρο των ραφιών, από πάνω προς τα κάτω και ειδικά στις περιοχές όπου τα κρασιά θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα. Εκεί είναι που μπορείτε να βρείτε τα κρυμμένα πολύτιμα μπουκάλια.

Τα κρασιά χωρίζονται συχνά ανά χρώμα και ανά χώρα. Ένα μικρό τέχνασμα είναι να βρείτε την ενότητα «Άλλο» για τις υπόλοιπες χώρες, ώστε να βρείτε χαμηλότερες τιμές. Εάν θέλετε να εξερευνήσετε κάτι καινούργιο, αναζητήστε αυτή την ενότητα εάν υπάρχει διαθέσιμη.

Μην ψάχνετε για εκπτώσεις

Επειδή η τιμή ενός κρασιού μειώνεται, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσετε όσα μπορείτε. Εάν το σκεφτείτε, οι εκπτώσεις εκτός εποχής συνήθως λαμβάνουν χώρα όταν το απόθεμα δεν πωλείται όσο αναμενόταν αρχικά.

Είστε λοιπόν ο αποδέκτης μιας σπουδαίας έκπτωσης ή απλώς ενός κρασιού που δεν πουλιέται;

Αν ένα κρασί που γνωρίζετε και σας αρέσει είναι σε προσφορά, τότε να αγοράσετε όσα μπορείτε. Απλώς να είστε προσεκτικοί και να καταλάβετε ότι μια υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει πάντα ένα καλύτερο κρασί, ειδικά όταν υπάρχει μείωση των τιμών.

Επωφεληθείτε από την τεχνολογία

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στα κινητά που έχουν κατασκευαστεί με μοναδικό σκοπό να διευκολύνουν την ανακάλυψη του κρασιού σας.

Τέτοιες εφαρμογές σάς επιτρέπουν να ανακαλύψετε τα πάντα, από τις σημειώσεις γεύσεων και συνδυασμούς τροφίμων έως τις εκτιμήσεις από εκατομμύρια λάτρεις του κρασιού σε όλο τον κόσμο και ακόμη και τα σημεία όπου μπορείτε να αγοράσετε το ίδιο μπουκάλι σε φθηνότερη τιμή.

Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν το Cellartracker, το Wine-Searcher και το Delectable, με το Vivino να λαμβάνει την πρώτη θέση σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:Αν σας άρεσε το άρθρο μας ‘Πώς να διαλέξω καλό κρασί’ τότε δείξτε την εκτίμηση σας και κοινοποιήστε το.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Αφήστε την κριτική σας:
5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 3 reviews)
Περίληψη
Πώς να διαλέξω καλό κρασί
Όνομα Άρθρου
Πώς να διαλέξω καλό κρασί
Περιγραφή
Όλοι μας αξίζουμε να πίνουμε υπέροχο κρασί, αλλά το να αρπάζουμε το πρώτο μπουκάλι που βλέπουμε στο ράφι μπορεί συχνά να οδηγήσει σε απογοήτευση.
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Πως Να
Λογότυπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 1 =