Πως φεύγει το μελάνι από τα ρούχα – Καθημερινές Συμβουλές

0
5449

Πως φεύγει το μελάνι από τα ρούχα

Είτε ξεχάσατε να αφαιρέσετε το στυλό από την τσέπη σας, είτε ατύχημα στο γραφείο ή το μικρό σας αποφάσισε να σαςκάνει δώρο μια ζωγραφία χρησιμοποιώντας το πουκάμισό σας! Οι λεκέδες δεν είναι ποτέ ευπρόσδεκτοι, και η αφαίρεση λεκέδων απο τα ρούχα μπορεί να είναι μια πρόκληση. Πως φεύγει το μελάνι από τα ρούχα;

Όλοι οι λεκέδες από μελανί δεν είναι οι ίδιοι. Εάν έχετε βαφή με μελάνι με βάση το νερό, θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό.

Αυτόι είναι από τους ευκολότερους λεκέδες για να αφαιρεθούν και να συμπεριλαμβάνουν μελάνια όπως washable markers. Από την άλλη πλευρά, μια μόνιμη κηλίδα μελανιού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τους permanent highlighters και markers, μπορεί να γίνει εφιάλτης για να αφαιρεθεί. Το μελάνι ενός στυλού βρίσκετε κάπου στη μέση, επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, αλλά ανταποκρίνεται καλά στις περισσότερες μεθόδους καθαρισμού.

Κάθε τύπος μελανιού αντιδρά σε διαφορετικούς τύπους μεθόδων καθαρισμού, οι οποίοι μπορούν να επιτευχθούν με τα προϊόντα που έχετε στο σπίτι σας. Από τον παραδοσιακό συνδυασμό απορρυπαντικώ-νερού, και με απρόσμενα αντικείμενα όπως το γάλα ή το αλάτι, υπάρχουν πολλές επιλογές για να δοκιμάσετε για να καθαρίσετε τον λεκέ. Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε τον τύπο μελάνης και, στη συνέχεια, να ταιριάξετε τη λύση που θα δουλέψει καλύτερα. Σημαντική συμβουλή είναι να μην πλένετε και να στεγνώνετε τα ρούχα εκ των προτέρων – το στεγνωτήριο θα καταστήσει τον λεκέ και θα  πολύ πιο δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να αφαιρέθει.

Πως φεύγει το μελάνι από τα ρούχα;

Νερό και απορρυπαντικό πλυντηρίου

Αυτή η παραδοσιακή μέθοδος καθαρισμού είναι ιδανική για μελάνι με βάση το νερό. Τοποθετήστε τα λερωμένα ρούχα πάνω από μια καθαρή, στεγνή πετσέτα ή πανί. Βάλτε νερό στην λεκιασμένη περιοχή και σκουπίστε με ένα άλλο καθαρό πανί. Με το σκούπισμα σιγά-σιγά, ο λεκές θα αρχίσει να μεταφέρεται στο πανί. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων πάνω στο λεκέ και αφήστε το ύφασμα να καθίσει για 3 έως 5 λεπτά.

Μην χρησιμοποιήσετε σαπούνι για τα πιάτα σε καμία περίπτωση. Βεβαιωθείτε ότι θα χρησιμοποιήσετε μόνο απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων.

Μετά πλένετε κανονικά, χρησιμοποιώντας το πιο καυτό νερό που συνιστάται για τον τύπο υφάσματος. Πριν από το στέγνωμα, βεβαιωθείτε ότι έχει αφαιρεθεί όλος ο λεκές. Αν ο λεκές παραμένει, επαναλάβετε τα βήματα καθαρισμού. Αν η λεκιασμένη περιοχή στεγνώσει πριν αφαιρεθεί ολόκληρος ο λεκές, θα είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί αργότερα.

Χρήση Οινοπνεύματος

Η χρήση οινοπνεύματος με τρίψιμο είναι μια στρατηγική για την απομάκρυνσης αυτών των ενοχλητικών λεκέδων με permanent highlighters και markers. Το οινοπνεύμα μπορεί να μην αφαιρέσει τελείως το λεκέ, αλλά θα βοηθήσει τουλάχιστον να τον ξεθωριάσει. Εάν το ύφασμα μπορεί να λευκανθεί, ίσως οι πιθανότητες να είναι περισσότερες για να αφαιρεθεί τελείως ο λεκές.

Πιάστε μια καθαρή λευκή πετσέτα και βάλτε το λερωμένο ρούχο απο πάνω. Αρχικά, δοκιμάστε με το οινοπνεύμα σε τοπο του υφάσματος ο οποίος δεν ειναι ορατός. Αν το οινοπνεύμα δεν κατεστρέψει το ύφασμα, τότε συνεχίστε και σκουπίστε την περιοχή του λεκέ.

Η πετσέτα κάτω μπορεί να γίνει υγρή και να αποχρωματιστεί από τη διείσδυση της μελάνης – προσπαθήστε να μετακινήσετε το ρούχο σε ένα καθαρό, στεγνό τμήμα της πετσέτας για να αποτρέψετε την απορρόφηση της μελάνης από την περιοχή. Συνεχίστε τη διαδικασία έως ότου δεν υπάρχει πλέον μελάνι για να το αφαιρέσετε.

Ξεπλύνετε τη λεκιασμένη περιοχή εντελώς ωσότου να φύγει τελείως το οινοπνεύμα. Μπορεί να χρειαστούν πολλές ξεπλύσεις. Αν προσπαθείτε να αφαιρέσετε μελάνι απο στυλό, μετά από τη χρήση του οινοπνεύματος με τρίψιμο, τοποθετήστε υγρό απορρυπαντικό πλυντηριού ρούχων στην περιοχή και αφήστε το να καθίσει για 3 έως 5 λεπτά. Κατόπιν πλύνετε με το πιο ζεστό νερό που είναι ασφαλές για το ύφασμα.

Ασετόν

Αυτό το υλικό είναι απο τα πιο δυνατά και συνεπώς συνιστάται για permanent highlighters και markers, και υπάρχει πιθανότητα να βλάψει το ύφασμα. Δοκιμάστε πρώτα σε μια εσωτερική ραφή ή κάπου στο ρούχο που δεν ειναι ορατό. Αν όλα πάνε καλά, συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο όπως σας δόθηκε με την χρήση οινοπνεύματος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μετακινήσει τη λεκιασμένη περιοχή σε ένα καθαρό, στεγνό τμήμα μιας πετσέτας καθώς αφαιρείται το λεκέ μελάνης. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε πλήρως το ασετό από το ύφασμα.

Πως φεύγει το μελάνι από τα ρούχα;

Σπρέι Μαλλιών

Τα περισσότερα σπρει μαλλιών περιέχουν αλκοόλ, πράγμα που βοηθά στη διάλυση του μελανιού και την απομάκρυνση του λεκέ. Προσπαθήστε να βρείτε ένα σπρέι μαλλιών με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ – συχνά τα πιο φτηνά εμπορικά σήματα είναι τα καλύτερα. Τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα κάτω από το ύφασμα όπου υπάρχει το λεκέ, ψεκάστε προσεκτικά τη λεκέ με το σπρέι μαλλιών και, στη συνέχεια, σκουπίστε με μια άλλη καθαρή πετσέτα μέχρι να φύγει ο λεκές. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα ρούχα ως συνήθως.

Γάλα

Αυτό μπορεί να φαίνετε περίεργο, αλλά το φούσκωμα του ρούχου μέσα σε γάλα μπορεί να κάνει το τέχνασμα. Γεμίστε ένα ρηχό μπολ ή άλλο δοχείο με αρκετό γάλα για να καλύψετε τον λεκέ, όταν το ύφασμα βυθιστεί αφήστε το να μουλίασει όλη τη νύχτα. Αφαιρέστε την επόμενη μέρα και ξεπλύνετε το ρούχο ως συνήθως.

Αλάτι

Πως φεύγει το μελάνι από τα ρούχα αλατι pos feugei to melani apo ta rouxa alatiΕάν είστε αρκετά τυχεροί έχετε δει τον λεκέ προτού έχει στεγνώσει, τότε αρπάξτε γρήγορα το αλάτι! Καλύψτε το λεκέ με αλάτι, ελαφρώς τριψτε με μια υγρή χαρτοπετσέτα και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το αλάτι. Επαναλάβετε μέχρι να φύγει ο λεκές.

 

Ξύδι και ΑΜΥΛΟ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ( ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ )

Αυτή η διαδικασία έχει δύο σταδία, χρησιμοποιειά την πρώτη φορά μόνο το ξύδι και στη συνέχεια το αναμιγνύει με άμυλο αραβοσίτου για να δημιουργήσει μια πάστα. Κατ ‘αρχάς, βρέξτε το λεκέ με το ξύδι. Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια πάστα με 2 μέρη ξύδι και 3 μέρη άμυλο αραβοσίτου και βάλτε την στο ύφασμα. Αφήστε την πάστα να στεγνώσει εντελώς πριν πλύνετε το ρούχο.

Πως φεύγει το μελάνι από τα ρούχα;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:Αν σας άρεσε το άρθρο μας ‘Πως φεύγει το μελάνι από τα ρούχα’ τότε δείξτε την εκτίμηση σας και κοινοποιήστε το.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Αφήστε την κριτική σας:
5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 6 reviews)
Περίληψη
Πως φεύγει το μελάνι από τα ρούχα
Όνομα Άρθρου
Πως φεύγει το μελάνι από τα ρούχα
Περιγραφή
Είτε ξεχάσατε να αφαιρέσετε το στυλό από την τσέπη σας, είτε ατύχημα στο γραφείο ή το μικρό σας αποφάσισε να σαςκάνει δώρο μια ζωγραφία χρησιμοποιώντας το πουκάμισό σας!
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Πως Να
Λογότυπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 4 =