Ομάδες με την καλύτερη Κερκίδα

0
523

10 ομάδες ποδοσφαίρου με την καλύτερη κερκίδα στον κόσμο.

Ως το δημοφιλέστερο παιχνίδι στον κόσμο, που παίζεται και παρακολουθείται από τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων σε κάθε αγώνα παγκοσμίως, οι φιλάθλοι του ποδοσφαίρου έχουν επίσης δημιουργήσει μια κουλτούρα υποστήριξης για τους παίκτες τους, τους προπονητές, τους συλλόγους τους και άλλα μέρη του ποδοσφαιρικού μηχανισμού που βοηθούν να παραδώσει υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία για δισεκατομμύρια οπαδούς του επαγγελματικού παιχνιδιού μέσω της κερκίδας ( Kerkida ).

Στο παρελθόν, το μέρος του fanbase του συλλόγου που παρακολούθησε τα παιχνίδια του σε εβδομαδιαία εισιτήρια που αγοράστηκαν από ένα σημαντικό κομμάτι του προϋπολογισμού του νοικοκυριού ήταν το πρωταρχικό κοινό-στόχος του παιχνιδιού. Με την επανάσταση που έχει φέρει η δορυφορική τηλεόραση στο επαγγελματικό αθλητισμό, οι συλλόγοι αυτοί έχουν έναν τρόπο να επεκτείνουν την εμβέλειά τους σε άλλες λεωφόρους και αγορές, με αποτέλεσμα τη διάδοση του παιχνιδιού σε προηγουμένως αδρανείς ποδοσφαιρικές περιοχές όπως οι εσωτερικές χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Ωκεανίας.

Οι παρακάτω παράμετροι χρησιμοποιήθηκαν για τον προσδιορισμό των καλύτερων κερκίδων για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου:

– Ατμόσφαιρα του σταδίου

– Υποστήριξη ταξιδιού ( πόσοι οπαδοί ακολουθούν την ομάδα τους σε εκτός έδρας αγώνες )

– Αφοσίωση

– Συμπερίφορα προς τους θρύλους και των σημερινών παικτών της ομάδας τους.

10Borussia Dortmund

i kerkida net tis dortmund
Κερκίδα ( kerkida ) της Dortmund

Για μια πόλη με πληθυσμό που κυμαίνεται γύρω στις 500 χιλιάδες, οι αρχές του γηπέδου Wembley προσέφεραν συνολικά 44.000 εισιτήρια για τον τελικό του UEFA Champions League το 2013. Έλαβαν πάνω από 450.000 ερωτήσεις για αυτά τα εισιτήρια, γεγονός που δείχνει ότι σχεδόν το 90% του πληθυσμού της πόλης ήταν πρόθυμοι να ταξιδέψουν από τα σπίτια τους στο Rhineside για να δουν τους ήρωές τους μέσα από το μεγαλύτερο παιχνίδι των σταδιοδρομιών τους.

Αυτό, από μόνο του, δείχνει ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο βαθιά ριζωμένης αγάπης για τον σύλλογο μεταξύ των οπαδών.

Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ φημολογούνται επίσης για την εκπληκτική στήριξή τους ενώ ταξιδεύουν, καθώς 20.000 από αυτούς ταξίδεψαν στη Μαδρίτη για το δεύτερο σκέλος του ημιτελικού εκείνου του έτους και ενθάρρυναν την ομάδα τους στο παιχνίδι κατά την Ρεάλ στο γήπεδο της.

Το Westfalonstadion, που σήμερα ονομάζεται πάρκο Signal Iduna, μαρτυρεί μια μέση προσέλευση πάνω από 80.000 θεατών σε κάθε παιχνίδι, που είναι σταθερά μεταξύ των υψηλότερων αριθμών για κερκίδα ( kerkida ) της Ευρώπης. Είναι ένα ήσυχο, καλά συμπεριφερόμενο fanbase, το οποίο καταφέρνει να δημιουργήσει δεσμούς με τους τοπικούς οπαδούς αντιπάλων ομάδων, ακόμη και όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × three =