Site icon Pos na

Είκοσι φαρμακευτικές χρήσεις για τη μαριχουάνα

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ: Αυτό το άρθρο βασίζεται αποκλειστικά στα ιατρικά οφέλη της μαριχουάνας. Επισημαίνονται μόνο οι θετικές πτυχές, βασισμένες σε έρευνες και επιστημονικές αποδείξεις. Με αυτό το άρθρο δεν προωθείται η κατανάλωση μαριχουάνας για αναψυχή ή η συνταγογράφηση για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.

Φαρμακευτικές χρήσεις για τη μαριχουάνα

Η πρώτη άμεση αναφορά βρέθηκε στην Κίνα το 2737 π.Χ., στα γραπτά του κινέζικου αυτοκράτορα Shen Nung. Η πρώτη χρήση προϊόντος κάνναβης χρησιμοποιήθηκε για ψυχοδραστικούς παράγοντες. Στα γραπτά, το επίκεντρο ήταν κυρίως η δύναμή του ως φαρμάκου για ρευματισμούς, ουρική αρθρίτιδα, ελονοσία και αφηρημένη νοημοσύνη. Η σημασία της φαρμακευτικής αξίας επικεντρώθηκε κυρίως στις ιδιότητες δηλητηρίασης. Σταδιακά η χρήση της εξαπλώθηκε από την Κίνα στην Ινδία και έπειτα στη Βόρεια Αφρική, και έφθασε στην Ευρώπη το 500 μ.Χ. Η μαριχουάνα χρησιμοποιήθηκε στη φαρμακοποιία των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1850 έως το 1942. Επιλεγόταν για διάφορες ιατρικές χρήσεις όπως οι πόνοι στην εργασία, η ναυτία και οι ρευματισμοί.

Ιατρικές χρήσεις

Από τη δεκαετία του 1850 έως τη δεκαετία του 1930 η κάνναβη άρχισε να γίνεται διάσημη για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Καθώς η πρόσληψη αυτού του φαρμάκου αυξήθηκε με την πάροδο του χρόνου, ο νόμος περί ελεγχόμενων ουσιών του 1970 το ταξινόμησε ως προγραμματισμένο φάρμακο Ι. Έτσι φυσικά υπήρξε αμφισβήτηση γύρω από την ιατρική χρήση της μαριχουάνας. Για να καταστεί πιο φιλική προς την ιατρική, το δραστικό συστατικό THC συντέθηκε το 1966 και τελικά εγκρίθηκε από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων το 1985.

Μια μελέτη του Ινστιτούτου Ιατρικής που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ το 1999 αποκάλυψε τις ωφέλιμες ιδιότητες της μαριχουάνας σε ορισμένες ιατρικές καταστάσεις, όπως η ναυτία που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία και η εξασθένηση που προκαλείται από το AIDS. Από το 1999 έχουν γίνει αρκετές μελέτες για να αποδειχθεί ότι η μαριχουάνα που καπνίζεται έχει αποτελέσματα που μειώνουν τον πόνο. Το 1996, η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποίησε τη χρήση μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς και περίπου 24 από τις πολιτείες έχουν τώρα κάποια ιατρική νομοθεσία για τη μαριχουάνα. Έχουν γίνει πολλές μελέτες σχετικά με αυτό το βότανο και παρακάτω είναι ο κατάλογος των 20 ιατρικών πλεονεκτημάτων της μαριχουάνας.

Η μαριχουάνα επιβραδύνει και εμποδίζει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.

Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Molecular Cancer Therapeutics, βρέθηκε ότι το Cannabidiol έχει τη δυνατότητα να σταματήσει τον καρκίνο απενεργοποιώντας ένα γονίδιο που ονομάζεται Id-1. Το 2007, οι ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο ανέφεραν ότι η CBD μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση του καρκίνου. Οι ερευνητές πειραματίστηκαν σε κύτταρα καρκίνου του μαστού στο εργαστήριο που είχαν υψηλό επίπεδο Id-1 και τα επεξεργάστηκαν με κανναβιδιόλη. Το αποτέλεσμα ήταν μάλλον θετικό, τα κύτταρα είχαν μειωμένη έκφραση Id-1 και ήταν λιγότερο επιθετικοί διασκορπιστές. Στην πραγματικότητα, η Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα για τον Καρκίνο διαπίστωσε ότι η μαριχουάνα λειτουργεί στην πραγματικότητα για να επιβραδύνει την ανάπτυξη του όγκου στον εγκέφαλο, τον μαστό και τους πνεύμονες.

Εμποδίζει το Αλτσχάιμερ.

Το THC, το δραστικό συστατικό που υπάρχει στη μαριχουάνα, επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου του Αλτσχάιμερ, διαπίστωσε μια μελέτη του 2006 από τον Kim Janda του Ινστιτούτου Ερευνών Scripps. Η THC επιβραδύνει τον σχηματισμό πλακών αμυλοειδούς, παρεμποδίζοντας το ένζυμο στον εγκέφαλο που τις προκαλεί. Αυτές οι πλάκες σκοτώνουν τα κύτταρα του εγκεφάλου και ενδεχομένως οδηγούν στη νόσο του Alzheimer.

Αντιμετωπίζει το γλαύκωμα.

Το βότανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του γλαυκώματος, το οποίο αυξάνει την πίεση στον οφθαλμό, τραυματίζοντας το οπτικό νεύρο και προκαλώντας απώλεια της όρασης. Σύμφωνα με το National Eye Institute, η μαριχουάνα μειώνει την πίεση στο εσωτερικό του ματιού. «Οι μελέτες στις αρχές της δεκαετίας του 1970 έδειξαν ότι η μαριχουάνα, όταν καπνίζεται, μειώνει την ενδοφθάλμια πίεση (IOP) σε άτομα με φυσιολογική πίεση και σε άτομα με γλαύκωμα». Αυτές οι επιδράσεις του φαρμάκου μπορούν να αποτρέψουν την τύφλωση.

Ανακουφίζει την αρθρίτιδα.

Το 2011, οι ερευνητές ανέφεραν ότι η κάνναβη μειώνει τον πόνο και τη φλεγμονή και προάγει τον ύπνο, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και της δυσφορίας για τα άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Ερευνητές των μονάδων ρευματολογίας σε διάφορα νοσοκομεία έδωσαν στους ασθενείς τους το Sativex, ένα φάρμακο που ανακουφίζει από τον πόνο που βασίζεται σε κανναβινοειδή. Μετά από δύο εβδομάδες, οι ασθενείς στο Sativex είχαν σημαντική μείωση στον πόνο και βελτίωσαν την ποιότητα ύπνου σε σύγκριση με τους χρήστες του εικονικού φαρμάκου.

Ελέγχει την επιληπτική κρίση.

Μια μελέτη του 2003 έδειξε ότι η χρήση μαριχουάνας μπορεί να ελέγξει την επιληπτική κρίση. Ο Robert J. DeLorenzo, από το Πανεπιστήμιο Virginia Commonwealth, έδωσε εκχύλισμα μαριχουάνας και συνθετική μαριχουάνα σε επιληπτικούς αρουραίους. Τα φάρμακα σταμάτησαν τις επιληπτικές κρίσεις σε περίπου 10 ώρες. Διαπιστώνεται ότι η THC έλεγχε τις επιληπτικές κρίσεις δεσμεύοντας τα εγκεφαλικά κύτταρα που ήταν υπεύθυνα για τον έλεγχο της διέγερσης και τη ρύθμιση της χαλάρωσης. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο Journal of Pharmacology και στο Experimental Therapeutics.

Διευκολύνει τον πόνο της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Το βότανο λειτουργεί για να σταματήσει τις αρνητικές νευρολογικές επιδράσεις και τους μυϊκούς σπασμούς που προκαλούνται από τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Καναδική Ιατρική Ένωση υποδηλώνει ότι η μαριχουάνα μπορεί να μετριάσει τα οδυνηρά συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Η Jody Cory Bloom μελέτησε 30 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας με οδυνηρές συσπάσεις στους μύες τους. Αυτοί οι ασθενείς δεν ανταποκρίθηκαν σε άλλα φάρμακα, αλλά μετά από κάπνισμα μαριχουάνας για λίγες μέρες, ανέφεραν ότι είχαν λιγότερο πόνο. Η THC σε χόρτο συνδέει τους υποδοχείς στα νεύρα και τους μύες για να ανακουφίσει τον πόνο.

Καταπραΰνει το τρέμουλο για άτομα με νόσο του Parkinson.

Πρόσφατες μελέτες από το Ισραήλ δείχνουν ότι το κάπνισμα μαριχουάνας μειώνει αξιοσημείωτα τους πόνους και το τρέμουλο και βελτιώνει τον ύπνο για τους ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον. Αυτό που ήταν εντυπωσιακό για την έρευνα ήταν η βελτίωση των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων μεταξύ των ασθενών.
Το Ισραήλ έχει νομιμοποιήσει την ιατρική μαριχουάνα και έχει γίνει μεγάλη έρευνα για τις ιατρικές χρήσεις βοτάνων, υποστηριζόμενη από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Βοηθά στην ασθένεια του Crohn.

Η κάνναβη μπορεί να θεραπεύσει τη νόσο του Crohn. Η νόσος του Crohn είναι μια φλεγμονώδης διαταραχή του εντέρου που προκαλεί πόνο, έμετο, διάρροια, απώλεια βάρους και πολλά άλλα. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη στο Ισραήλ έδειξε ότι το κάπνισμα ενός τσιγάρου μείωσε σημαντικά τα συμπτώματα της νόσου του Crohn σε 10 από τους 11 ασθενείς και προκάλεσε πλήρη ακύρωση της νόσου σε 5 από αυτούς τους ασθενείς.
Φυσικά, αυτή είναι μια μικρή μελέτη, αλλά και άλλες έρευνες έχουν δείξει παρόμοια αποτελέσματα. Τα κανναβινοειδή από την κάνναβη φαίνεται να βοηθούν τα βακτήρια του εντέρου και την εντερική λειτουργία.

Μειώνει τα συμπτώματα του συνδρόμου Dravet.

Το σύνδρομο Dravet προκαλεί κρίσεις και σοβαρές αναπτυξιακές καθυστερήσεις. Ο Δρ Sanjay Gupta, διάσημος επικεφαλής ιατρικός ανταποκριτής για το CNN, αντιμετωπίζει μια κοπέλα πέντε ετών, τη Charlotte Figi, η οποία έχει σύνδρομο Dravet, με ιατρικό στέλεχος μαριχουάνας υψηλό σε κανναβιδιόλη και χαμηλό σε THC.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας για το ντοκιμαντέρ του “WEED”, ο Gupta πήρε συνέντευξη από την οικογένεια Figi και σύμφωνα με την ταινία το φάρμακο μείωσε τις επιληπτικές κρίσεις από 300 την εβδομάδα σε μόλις μία κάθε επτά ημέρες. Σαράντα άλλα παιδιά χρησιμοποιούν το ίδιο φάρμακο και τα βοήθησε κι αυτά. Οι γιατροί που συστήνουν αυτό το φάρμακο λένε ότι η κανναβιδιόλη στο φυτό αλληλεπιδρά με τα εγκεφαλικά κύτταρα για να ηρεμήσει τις υπερβολικές δραστηριότητες στον εγκέφαλο που προκαλούν τις επιληπτικές κρίσεις.

Μειώνει τις παρενέργειες από τη θεραπεία της ηπατίτιδας C και αυξάνει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Η αντιμετώπιση της λοίμωξης από την ηπατίτιδα C έχει σοβαρές παρενέργειες, τόσο σοβαρές ώστε πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να συνεχίσουν τη θεραπεία τους. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες διαρκούν μήνες και κυμαίνονται από κόπωση, ναυτία, μυϊκούς πόνους, απώλεια όρεξης και κατάθλιψη.
Μια μελέτη του 2006 στην European Journal of Gastroenterology and Hepatology ανακάλυψε ότι το 86% των ασθενών που χρησιμοποίησαν μαριχουάνα ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις θεραπείες τους, ενώ μόνο το 29% των μη καπνιστών ολοκλήρωσε τις θεραπείες τους, ίσως επειδή η μαριχουάνα βοηθά να μειωθούν οι παρενέργειες της θεραπείας. Η κάνναβη συμβάλλει επίσης στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας. Το 54% των ασθενών με Ηπατίτιδα C που καπνίζουν μαριχουάνα πήρε τα επίπεδα ιών χαμηλά και τα κράτησε εκεί, σε σύγκριση με μόνο το 8% των μη καπνιστών.

Μειώνει το άγχος.

Το 2010, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ πρότειναν ότι ορισμένα από τα οφέλη του φαρμάκου μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσουν το άγχος, γεγονός που θα βελτίωνε τη διάθεση του καπνιστή και θα δρούσε σαν ηρεμιστικό σε χαμηλές δόσεις.
Προσέξτε όμως, γιατί οι υψηλότερες δόσεις μπορεί να αυξήσουν το άγχος και να σας κάνουν παρανοϊκούς.

Βοηθά στην αντιστροφή των καρκινογόνων επιδράσεων του καπνού και στη βελτίωση της υγείας των πνευμόνων.

Τον Ιανουάριο του 2012, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης έδειξε ότι η μαριχουάνα βελτίωσε τις λειτουργίες των πνευμόνων και ακόμη αύξησε την ικανότητα των πνευμόνων. Οι ερευνητές που αναζητούν παράγοντες κινδύνου καρδιακής νόσου, έκαναν δοκιμές σε 5.115 νέους ενήλικες κατά τη διάρκεια των 20 ετών και διαπίστωσαν ότι μόνο οι χρήστες μαριχουάνας έδειξαν αύξηση της πνευμονικής ικανότητας, σε σύγκριση με τους καπνιστές καπνού οι οποίοι έχασαν την πνευμονική λειτουργία με την πάροδο του χρόνου.
Πιστεύεται ότι η αυξημένη ικανότητα του πνεύμονα οφείλεται στις βαθιές αναπνοές που λαμβάνονται κατά την εισπνοή του φαρμάκου και όχι σε μια θεραπευτική χημική ουσία στο φάρμακο.

Μειώνει τον έντονο πόνο και τη ναυτία από τη χημειοθεραπεία και διεγείρει την όρεξη.

Μια από τις πιο κοινές χρήσεις της ιατρικής μαριχουάνας είναι για τους ανθρώπους που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία. Οι ασθενείς με καρκίνο που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία υποφέρουν από έντονους πόνους, οδυνηρή ναυτία, έμετο και απώλεια όρεξης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω επιπλοκές στην υγεία.
Η μαριχουάνα μπορεί να συμβάλει στη μείωση αυτών των ανεπιθύμητων ενεργειών, μειώνοντας τον πόνο και τη ναυτία και ενισχύοντας την όρεξη. Επίσης, υπάρχουν άλλα εγκριθέντα από την FDA κανναβινοειδή φάρμακα που χρησιμοποιούν THC, για τους ίδιους σκοπούς.

Βελτιώνει τα συμπτώματα του Λύκου, μιας αυτοάνοσης διαταραχής.

Η ιατρική μαριχουάνα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της αυτοάνοσης διαταραχής που ονομάζεται Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, ο οποίος παρουσιάζεται όταν το σώμα αρχίζει να αυτοεπιτίθεται για άγνωστους λόγους.
Πιστεύεται ότι ορισμένες χημικές ουσίες που υπάρχουν στην κάνναβη είναι υπεύθυνες για την ηρεμία του ανοσοποιητικού συστήματος, γεγονός που ίσως είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα του Λύκου. Το υπόλοιπο της θετικής επίδρασης της μαριχουάνας είναι πιθανώς από τις συνέπειες του πόνου και της ναυτίας.

Προστατεύει τον εγκέφαλο μετά από ένα εγκεφαλικό.

Η έρευνα που έγινε σε αρουραίους, ποντικούς και πιθήκους από το Πανεπιστήμιο του Nottingham δείχνει ότι η κάνναβη μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του εγκεφάλου από βλάβες που προκαλούνται από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, μειώνοντας το μέγεθος της περιοχής που επηρεάζεται από το εγκεφαλικό επεισόδιο.
Αυτή δεν είναι η μόνη έρευνα που έχει δείξει νευροπροστατευτικά αποτελέσματα από την κάνναβη. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το φυτό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του εγκεφάλου μετά από άλλα τραυματικά γεγονότα όπως η εγκεφαλική διάσειση.

Βοηθά τους βετεράνους που πάσχουν από PTSD

Η μαριχουάνα έχει εγκριθεί για τη θεραπεία του PTSD σε ορισμένες πολιτείες της Αμερικής. Στο Νέο Μεξικό, το PTSD είναι ο νούμερο ένα λόγος για τους ανθρώπους να πάρουν άδεια για ιατρική μαριχουάνα, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ έχει εγκρίνει μια πρόταση που ενσωματώνει μαριχουάνα σε μορφή καπνού ή ατμού.
Τα φυσικά κανναβινοειδή, παρόμοια με τα THC, βοηθούν στον έλεγχο του συστήματος που προκαλεί φόβο και άγχος στο σώμα και στον εγκέφαλο.

Ελέγχει άλλους τύπους μυϊκών σπασμών.

Και άλλοι τύποι μυϊκών σπασμών ανταποκρίνονται στη μαριχουάνα. Ένας άλλος ασθενής του Δρ. Gupta, ο Chaz, έχει μια κατάσταση που ονομάζεται μυοκλονικός διαφραγματικός πτερυγισμός (επίσης γνωστός ως νόσος του Leeuwenhoek). Αυτό προκαλεί μη διακοπτόμενο σπασμό στους κοιλιακούς μύες, οι οποίοι δεν είναι μόνο επώδυνοι, αλλά παρεμποδίζουν την αναπνοή και την ομιλία. Ο Chaz χρησιμοποιεί ιατρική μαριχουάνα για να θεραπεύσει αυτή την ασθένεια επειδή άλλα πολύ ισχυρά φάρμακα δεν μπόρεσαν να τη μεταχειριστούν σωστά.
Το κάπνισμα μαριχουάνας είναι σε θέση να ηρεμήσει τις επιθέσεις σχεδόν αμέσως, χαλαρώνοντας επίσης τους μύες του διαφράγματος.

Θεραπείες φλεγμονώδους νόσου του εντέρου.

Όπως και με τη νόσο του Crohn, οι ασθενείς με άλλες φλεγμονώδεις ασθένειες του εντέρου, όπως η ελκώδης κολίτιδα, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη χρήση μαριχουάνας, σύμφωνα με μελέτες.
Το 2010, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Nottingham διαπίστωσαν ότι οι χημικές ουσίες της μαριχουάνας, συμπεριλαμβανομένης της THC και της κανναβιδιόλης, αλληλεπιδρούν με κύτταρα στο σώμα που παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εντέρου και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα THC όπως τα χημικά που παράγονται από το σώμα αυξάνουν τη διαπερατότητα των εντέρων, επιτρέποντας στα βακτήρια να εισχωρήσουν. Τα φυτικά κανναβινοειδή στη μαριχουάνα εμποδίζουν αυτά τα σωματικά κανναβινοειδή, σταματώντας αυτή τη διαπερατότητα και καθιστώντας τον εντερικό δεσμό πιο σφιχτό.

Βοηθά να εξαλειφθούν οι εφιάλτες.

Αυτό είναι λίγο περίπλοκο, επειδή περιλαμβάνει τόσο θετικά όσο και αρνητικά αποτελέσματα. Η μαριχουάνα παρενοχλεί τον κύκλο ύπνου, διακόπτοντας τα μεταγενέστερα στάδια του ύπνου REM.
Ωστόσο, για ανθρώπους που υποφέρουν από σοβαρούς εφιάλτες, ειδικά ασθενείς με PTSD, αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο. Εφιάλτες και άλλα όνειρα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτών των ίδιων σταδίων του ύπνου. Διακόπτοντας τον ύπνο REM, πολλά από αυτά τα όνειρα μπορεί να μην εμφανιστούν. Η έρευνα, χρησιμοποιώντας ένα συνθετικό κανναβινοειδές, όπως το THC, έδειξε μείωση στους εφιάλτες σε ασθενείς με PTSD. Η μαριχουάνα μπορεί να είναι μια καλύτερη βοήθεια στον ύπνο από κάποια άλλα φάρμακα ή ακόμα και το αλκοόλ, επειδή τα τελευταία δύο ενδέχεται να έχουν χειρότερες επιπτώσεις στον ύπνο, αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα για το θέμα.

Προστατεύει τον εγκέφαλο από τη διάσειση και το τραύμα.

Μια πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό Cerebral Cortex έδειξε ότι η μαριχουάνα μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση του εγκεφάλου μετά από διάσειση ή άλλον τραυματισμό. Στο περιοδικό ειπώθηκε ότι τα πειράματα έγιναν σε ποντίκια και ότι η μαριχουάνα μείωσε τον μώλωπα του εγκεφάλου και βοήθησε με θεραπευτικούς μηχανισμούς μετά από τραυματισμό.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Harvard της ψυχιατρικής και υποστηρικτής της μαριχουάνας Lester Grinspoon έγραψε πρόσφατα μια ανοιχτή επιστολή προς τον Επίτροπο Roger Goodall του NFL λέγοντας ότι το NFL θα πρέπει να σταματήσει να ελέγχει τους παίκτες για τη μαριχουάνα και να χρηματοδοτεί την έρευνα για την ικανότητα της φυτικής μαριχουάνας να προστατεύει τον εγκέφαλο. Στην ανοικτή επιστολή, γράφει: «Ήδη πολλοί γιατροί και ερευνητές πιστεύουν ότι η μαριχουάνα έχει απίστευτα ισχυρές νευροπροστατευτικές ιδιότητες, ένα συμπέρασμα βασισμένο σε εργαστηριακά και κλινικά δεδομένα».
Σε απάντηση, ο Goodall ανέφερε πρόσφατα ότι θα επέτρεπε στους αθλητές να χρησιμοποιούν μαριχουάνα αν η ιατρική έρευνα δείξει ότι είναι ένας αποτελεσματικός νευροπροστατευτικός παράγοντας.

Αυτά τα 20 ιατρικά οφέλη της μαριχουάνας είναι κάποια από τα αμέτρητα οφέλη που έχει αυτό το φυτό. Εξακολουθεί να είναι αινιγματικό το πώς η ιατρική μαριχουάνα εξακολουθεί να μην είναι νόμιμη σε πολλά μέρη και εξακολουθεί να διατηρεί μια τέτοια αρνητική φήμη. Ας ελπίσουμε ότι στο εγγύς μέλλον, η ιατρική επιστήμη θα συνεχίσει να αποδεικνύει τα οφέλη της σε περισσότερους τομείς και θα καταστήσει αυτό το φυτό μια διάσημη θεραπεία για όλα τα μεγάλα είδη ασθενειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:Αν σας άρεσε το άρθρο μας ‘Είκοσι φαρμακευτικές χρήσεις για τη μαριχουάνα’ τότε δείξτε την εκτίμηση σας και κοινοποιήστε το.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Αφήστε την κριτική σας:
5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 3 reviews)
Περίληψη
Όνομα Άρθρου
Φαρμακευτικές χρήσεις για τη μαριχουάνα
Περιγραφή
Φαρμακευτικές χρήσεις για τη μαριχουάνα. Επιλεγόταν για διάφορες ιατρικές χρήσεις όπως οι πόνοι στην εργασία, η ναυτία και οι ρευματισμοί.
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Πως Να
Λογότυπο
Exit mobile version