Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι – Πώς να τις εξαφανίσεις τελείως

0
743

Μυρωδιές στο σπίτι – Πώς να τις εξαφανίσεις

asximes mirodies sto spiti, άσχημες μυρωδιές στο σπίτι
Εξαφανίστε τις άσχημες μυρωδιές απο το σπιτι σας.

Ένα δύσοσμο δωμάτιο είναι ενοχλητικό και μπορεί να σας εμποδίσει να απολαύσετε τους χώρους διαβίωσής σας όπως θα έπρεπε. Το μυστικό είναι να ξεφορτωθείτε πρώτα την πηγή της δυσοσμίας, κάτι που μπορείτε να κάνετε με λεπτομερή καθαρισμό. Μετά από αυτό, είναι απλώς θέμα απορρόφησης οποιωνδήποτε επίμονων οσμών και επιλογής του αγαπημένου σας αποσμητικού χώρου για να κάνετε τα πάντα να μυρίζουν ξανά υπέροχα. Διαβάστε παρακάτω διάφορους τροπους πως να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές στο σπίτι σας.

 

Μέρος Α – Ξεφορτωθείτε τις άσχημες μυρωδιές

Εξάλειψη των πηγών της δυσοσμίας

 1. Σηκώστε τα ρούχα και πλύντε τα. Τα άπλυτα που είναι συσσωρευμένα στο πάτωμα μπορεί να αρχίσουν να παίρνουν μια δυσάρεστη οσμή, και αυτό μπορεί να μεταδοθεί σε ολόκληρο το δωμάτιο. Το χειρότερο είναι ότι τα βρεγμένα άπλυτα μπορούν να αποτελέσουν αιτία μούχλας. Μαζέψτε τα ρούχα από όλο το σπίτι, χωρίστε τα και πλύντε τα στο πλυντήριο.
 • Για να διασφαλίσετε ότι θα σκοτώσετε τη μούχλα και άλλα βακτήρια στα ρούχα, χρησιμοποιήστε ζεστό νερό στο πλύσιμο.
 • Για να στεγνώσετε τα ρούχα σας, μπορείτε είτε να τα βάλετε στο στεγνωτήριο είτε να τα απλώσετε εάν ο καιρός είναι καλός.
 • Πάντα να ελέγχετε τις ετικέτες των ρούχων πριν από το πλύσιμο ή το στέγνωμα.
 1. Πλύνετε τα κλινοσκεπάσματα. Ξοδεύετε περίπου το ένα τρίτο της ζωής σας στο κρεβάτι σας, γι’ αυτό δεν είναι περίεργο ότι τα σεντόνια, οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια μπορούν να αρχίσουν να προκαλούν δυσοσμία σε ένα δωμάτιο μετά από λίγο. Για να αφαιρέσετε αυτές τις οσμές, βγάλτε τις μαξιλαροθήκες, τα σεντόνια και τα καλύμματα, και πλύντε τα στο πλυντήριο. Όταν πλυθούν, βάλτε τα στο στεγνωτήριο ή απλώστε τα να στεγνώσουν πριν στρώσετε πάλι το κρεβάτι.
 2. Καθαρίστε τις αποχετεύσεις. Οι νεροχύτες και οι αποχετεύσεις της κουζίνας και του μπάνιου μπορεί να είναι εστία για μούχλα και για άλλα πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν άσχημες μυρωδιές στο σπίτι σας. Για να καθαρίσετε την αποχέτευση, ρίξτε 1 φλιτζάνι (220 γρ.) μαγειρικής σόδας κάτω από την αποχέτευση. Ρίξτε 2 φλιτζάνια (470 ml) λευκού ξιδιού κάτω από την αποχέτευση μετά τη μαγειρική σόδα. Αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Μετά ξεπλύνετε την αποχέτευση με έναν βραστήρα γεμάτο ζεστό νερό.
 3. Καθαρίστε την τουαλέτα. Η τουαλέτα είναι ένα άλλο σημείο του σπιτιού που μπορεί να φιλοξενήσει μούχλα, μύκητες, βακτήρια και άλλες πηγές βρωμιάς. Ρίξτε 1 φλιτζάνι (235 ml) ξύδι στη λεκάνη. Ψεκάστε το εξωτερικό μέρος της λεκάνης και το κάθισμα με ξίδι. Αφήστε το ξύδι να παραμείνει για πέντε λεπτά. Τρίψτε το εσωτερικό της λεκάνης με το βουρτσάκι τουαλέτας και σκουπίστε το εξωτερικό και το κάθισμα με πανί ή χαρτί. Πατήστε το καζανάκι για να απαλλαγείτε από τυχόν σωματίδια που μπορεί να έχουν παραμείνει στη λεκάνη.
 4. Αφαιρέστε τη μούχλα από σκληρές επιφάνειες. Η μούχλα έχει μια ιδιαίτερη μυρωδιά που μπορεί να διαπεράσει ολόκληρο το σπίτι σας. Είναι σημαντικό για την υγεία σας και τη μυρωδιά του σπιτιού σας να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα μούχλας, όπως στο ντους, σε κεραμίδια, σε νεροχύτες ή σε άλλα σημεία του σπιτιού με υγρασία. Για να σκοτώσετε τη μούχλα:
 • Ρίξτε 1 φλιτζάνι (235 ml) λευκαντικού σε περίπου 4 λίτρα νερό σε έναν κουβά
 • Φορέστε προστατευτικά γάντια από καουτσούκ
 • Ανοίξτε τα παράθυρα για να αυξήσετε τη ροή του αέρα
 • Βυθίστε μια βούρτσα με σκληρή τρίχα στο διάλυμα καθαρισμού
 • Τρίψτε με τη βούρτσα τα σημεία που έχουν μούχλα
 • Βυθίστε ξανά τη βούρτσα στο διάλυμα καθώς τρίβετε
 • Ξεπλύνετε την περιοχή με ένα υγρό σφουγγάρι
 1. Καθαρίστε τα δάπεδα και τις ταπετσαρίες. Τα βρώμικα χαλιά και τα έπιπλα μπορούν να φιλοξενούν κακές μυρωδιές που κάνουν το σπίτι να μυρίζει άσχημα. Για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τα δύσοσμα σωματίδια, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα όλα τα χαλιά του σπιτιού χρησιμοποιώντας ένα εξάρτημα με βούρτσα. Επίσης για να αφαιρέσετε τις μυρωδιές σκόνης και μούχλας από τα έπιπλα, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα όλα τα έπιπλα που έχουν ταπετσαρία χρησιμοποιώντας το ειδικό εξάρτημα. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα εξοπλισμένη με ειδικό φίλτρο, καθώς αυτό θα αποτρέψει την διαφυγή της σκόνης και άλλων λεπτών σωματιδίων στον αέρα.
 2. Βγάλτε τα σκουπίδια. Τα σκουπίδια είναι ένας από τους χειρότερους παράγοντες που προκαλούν δυσοσμία, ειδικά σκουπίδια κουζίνας που φιλοξενούν τρόφιμα και άλλα υγρά απόβλητα. Όταν η κουζίνα σας μυρίζει, ξεκινήστε μαζεύοντας τα σκουπίδια και βγάλτε τα έξω ή στο γκαράζ.
 3. Καθαρίστε τον κάδο απορριμμάτων. Πριν τοποθετήσετε μια νέα σακούλα στον κάδο, καθαρίστε τον ίδιο τον κάδο για να αφαιρέσετε τυχόν διαρροές ή σωματίδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν παρατεταμένες μυρωδιές. Για να καθαρίσετε τον κάδο:
 • Φορέστε γάντια από καουτσούκ
 • Αφαιρέστε μεγάλα κομμάτια φαγητού
 • Ξεπλύνετε τον κάδο στην μπανιέρα ή στην αυλή με ένα εύκαμπτο λάστιχο κήπου
 • Σκουπίστε το εσωτερικό με πανί ή χαρτοπετσέτες
 • Ψεκάστε το εσωτερικό με ένα δυνατό καθαριστικό και απολυμαντικό γενικής χρήσης
 • Αφήστε το καθαριστικό να δράσει για πέντε λεπτά
 • Τρίψτε το δοχείο με μια βούρτσα με σκληρή τρίχα
 • Ξεπλύνετε τον κάδο
 • Στεγνώστε τον κάδο με πανί ή χαρτοπετσέτες
 • Βάλτε μια καινούργια σακούλα σκουπιδιών
 1. Καθαρίστε τις συσκευές που είναι σχετικές με τα τρόφιμα. Οποιαδήποτε συσκευή που έρχεται σε επαφή με τρόφιμα μπορεί να αποτελέσει πηγή οσμών στο σπίτι σας, ειδικά αν έχουν υπάρξει πρόσφατες διαρροές. Εάν δεν είστε σίγουροι από πού προέρχεται η μυρωδιά, καθαρίστε όλες τις συσκευές που σχετίζονται με τα τρόφιμα, όπως:
 • Ψυγείο
 • Φούρνος
 • Φούρνος μικροκυμάτων
 1. Κάντε μπάνιο το σκυλί σας. Όσο κι αν αγαπάτε το σκυλί σας, είναι πιθανό να φέρει κάποιες άσχημες μυρωδιές στο σπίτι. Για να εξαλείψετε αυτήν την πηγή οσμής, κάντε το μπάνιο με σαμπουάν κατοικίδιων ζώων, πηγαίντε το σε κομμωτήριο σκύλων ή επισκεφθείτε έναν σταθμό λουτρού για κατοικίδια στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Βάλτε το κρεβάτι του σκύλου σας στο πλυντήριο και καθαρίστε το για να απαλλαγείτε από οποιεσδήποτε παρατεταμένες οσμές.Μέρος Β – Ξεφορτωθείτε τις άσχημες μυρωδιές

Εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών

 1. Ανοίξτε τα παράθυρα. Ο καθαρός αέρας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείτε από άσχημες οσμές στο σπίτι, επειδή οι μυρωδιές μπορούν να φύγουν από τα ανοιχτά παράθυρα και να αντικατασταθούν από καθαρό αέρα. Την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, ανοίξτε μερικά παράθυρα σε όλο το σπίτι. Για να δημιουργήσετε ρεύμα, ανοίξτε τα παράθυρα που βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές του σπιτιού. Τον χειμώνα, όταν δεν είναι δυνατό να κρατήσετε τα παράθυρα ανοιχτά, ανοίξτε ένα παράθυρο για ένα λεπτό για να αφήσετε να περάσει λίγος φρέσκος αέρας.
 2. Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες για να αυξήσετε την κυκλοφορία του φρέσκου αέρα. Οι ανεμιστήρες είναι εξαιρετικοί για την ενίσχυση της αναζωογονητικής ισχύος του καθαρού αέρα. Όταν έχετε τα παράθυρα ανοιχτά, ανοίξτε τους ανεμιστήρες για να βοηθήσετε στη δημιουργία και την κίνηση ισχυρότερου ρεύματος αέρα.
 3. Αφήστε τον ήλιο να λάμψει. Το φως του ήλιου περιέχει υπεριώδεις ακτίνες, οι οποίες έχουν τη δύναμη να σκοτώσουν πράγματα που προκαλούν μυρωδιά, όπως μούχλα και βακτήρια. Όποια και αν είναι η χρονική στιγμή, ανοίξτε τις κουρτίνες σε όλο το σπίτι σε μια ηλιόλουστη μέρα και αφήστε τις ακτίνες να περάσουν μέσα. Το φως του ήλιου μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός δολοφόνος οσμών για χαλιά, έπιπλα, περιοχές κατοικίδιων ζώων, μαξιλάρια και άλλα είδη οικιακής χρήσης που μπορούν να μυρίζουν.
 4. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αποσμητικές ουσίες, επειδή είναι αποτελεσματική και φθηνή. Για να απορροφήσετε τις μυρωδιές στο σπίτι, πασπαλίστε λίγη μαγειρική σόδα σε μερικά μικρά πιάτα και βάλτε τα σε διάφορα σημεία. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει οσμές από τα δωμάτια και θα απαλλαγείτε από άσχημες μυρωδιές. Για το περαιτέρω καθάρισμα των ειδών οικιακής χρήσης, πασπαλίστε μαγειρική σόδα σε πράγματα όπως χαλιά, έπιπλα, στρώματα και άλλες πιθανές πηγές οσμής. Αφήστε τη σόδα για 30 λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε την.
 5. Δοκιμάστε να βάλετε ξύδι αντί να απορροφήσετε τις οσμές. Το ξύδι είναι επίσης ένα αποτελεσματικό αποσμητικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απορροφήσετε κακές μυρωδιές γύρω από το σπίτι. Γεμίστε μερικά μικρά κύπελλα με ξύδι και τοποθετήστε τα σε δύσοσμες περιοχές γύρω από το σπίτι, όπως:
 • Υπόγεια
 • Μπάνια
 • Κουζίνες
 • Υπνοδωμάτια
 1. Χρησιμοποιείστε κάρβουνο. Ο ξυλάνθρακας είναι ομοίως ένας ισχυρός απορροφητής οσμών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά δωμάτια και εσωτερικές συσκευές. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καθαρό κάρβουνο και όχι κάτι που περιέχει ελαφρύτερο υγρό. Τοποθετήστε μερικά κομμάτια κάρβουνο σε πλάκες και τοποθετήστε τα γύρω από το σπίτι. Μπορείτε να τα βάλετε σε:
 • Ντουλάπες
 • Ψυγείο και καταψύκτη
 • Χώρους διαβίωσης
 1. Επενδύστε σε φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα. Ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου είναι γνωστό ότι καθαρίζουν τον αέρα και μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον έλεγχο των οσμών στο σπίτι. Τα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορείτε να αναπτύξετε γύρω από το σπίτι για τον καθαρισμό του αέρα περιλαμβάνουν:
 • Σανσεβιέρια
 • Κισσός
 • Ραφίς
 • ΔράκαιναΜέρος Γ – Ξεφορτωθείτε τις άσχημες μυρωδιές

Φρεσκάρετε τον αέρα

 1. Τοποθετήστε μαλακτικά φύλλα για υφάσματα κοντά στους ενόχους των οσμών. Κάνουν τα ρούχα σας να μυρίζουν πολύ ωραία και μπορούν να κάνουν το ίδιο για τον αέρα στο σπίτι σας. Για να τα χρησιμοποιήσετε ως αποσμητικά χώρου, τοποθετήστε τα φύλλα σε δύσοσμες περιοχές γύρω από το σπίτι, όπως:
 • Παπουτσοθήκες
 • Κάδοι σκουπιδιών
 • Υγρά υπόγεια
 • Περιοχές με μούχλα
 1. Βάλτε μια κατσαρόλα να σιγοβράζει. Όταν βράζετε νερό στην κουζίνα, τα σωματίδια νερού εξατμίζονται και μεταφέρονται γύρω από το σπίτι. Μπορείτε να το μετατρέψετε σε ένα ισχυρό αποσμητικό χώρου προσθέτοντας τα αγαπημένα σας βότανα, μπαχαρικά και κρούστα εσπεριδοειδών σε μια κατσαρόλα, γεμίζοντας το με νερό και βράζοντάς το στη σόμπα χωρίς καπάκι για μερικές ώρες. Τα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο υγρό που σιγοβράζει περιλαμβάνουν:
 • Φλούδες από λεμόνι
 • Κανέλα
 • Αρωματικό πιπέρι
 • Βασιλικός
 • Τζίντζερ
 • Κράνμπερι
 • Φλούδες από πορτοκάλι
 • Γαρίφαλο
 • Δάφνη
 1. Χρησιμοποιήστε ένα αποσμητικό χώρου από το εμπόριο. Τα επαγγελματικά αποσμητικά χώρου έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να κάνουν την οσμή του αέρα στο σπίτι σας καθαρή και υπέροχη. Αυτές οι συσκευές περιέχουν συχνά χημικές ουσίες που καλύπτουν άσχημες οσμές, καθώς και αρώματα που κάνουν την οσμή του αέρα ωραία. Τα αποσμητικά χώρου υπάρχουν σε διάφορες μορφές, όπως:
 • Σπρέι
 • Διαχύτες
 • Τζελ
 • Κεριά
 1. Κάψτε θυμίαμα. Το θυμίαμα έρχεται σε πολλές μορφές και σε πολλές διαφορετικές μυρωδιές. Για να κάψετε τα θυλάκια θυμιάματος, τοποθετήστε το λεπτό άκρο του ραβδιού σε ένα κάτοπτρο θυμιάματος. Ανάψτε το αντίθετο άκρο του ραβδιού έως ότου αρχίσει να αναβοσβήνει η άκρη και στη συνέχεια σβήστε τη φλόγα. Καθώς το θυμίαμα καίγεται, θα απελευθερώσει γλυκιά οσμή που θα κάνει τη μυρωδιά του αέρα υπέροχη. Για να διανείμετε τη μυρωδιά σε ολόκληρο το σπίτι, βάλτε έναν ανεμιστήρα στην αντίθετη πλευρά του δωματίου. Αυτό θα παράγει αέρα για να φυσήξει τον καπνό σε όλο το σπίτι, αλλά όχι πάρα πολύ ώστε να σκορπίσει στάχτες παντού. Ποτέ μην αφήνετε το θυμίαμα αφύλακτο, καθώς παράγει θερμότητα και μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιές.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Αφήστε την κριτική σας:
5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 1 review)
Περίληψη
Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι
Όνομα Άρθρου
Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι
Περιγραφή
Πώς να εξαφανίσετε τις άσχημες μυρωδιές στο σπίτι. Ένα δύσοσμο δωμάτιο είναι ενοχλητικό και μπορεί να σας εμποδίσει να απολαύσετε τους χώρους διαβίωσής.
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Πως Να
Λογότυπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 2 =