Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι

0
259

Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι, apotrixosi me keri sto spiti

Πως να κάνω αποτρίχωση με κερί στο σπίτι;

Είναι αρκετά ασφαλές να πούμε ότι καμία γυναίκα δεν απολαμβάνει τη διαδικασία της αποτρίχωσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι άθλια. Είτε προτιμάτε το ξύρισμα, το κερί, τη ζάχαρη ή το λέιζερ, τίποτα δεν έχει τόσο καλή αίσθηση όσο το απαλό δέρμα, αλλά το να φτάσετε εκεί μπορεί να είναι λίγο δύσκολο.

Εάν εξετάζετε την επιλογή της αποτρίχωσης στο σπίτι, υπάρχουν σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε με τις λωρίδες κεριών. Παρακάτω είναι τα 10 πράγματα που κανείς δεν σας λέει ποτέ για την αποτρίχωση στο σπίτι.

 1. Μην πηγαίνετε πέρα – δώθε μεταξύ της αποτρίχωσης και του ξυρίσματος.

  Αυτή είναι η πρώτη αιτία των εσωτερικών τριχών, και η εναλλαγή μεταξύ της αποτρίχωσης και του ξυρίσματος μπορεί πραγματικά να ερεθίσει το δέρμα σας. Μείνετε στο ένα ή στο άλλο και να γνωρίζετε ότι η αποτρίχωση απαιτεί λίγη υπομονή, καθώς περιμένετε τις τρίχες να αναπτυχθούν αρκετά και να τις ξυρίσετε ξανά.

 1. Απολέπιση για τις εσωτερικές τρίχες:

  Ακόμη και σε περιοχές με ευαίσθητο δέρμα, κάντε απολέπιση για να αποφευχθεί η εμφάνιση τρίχας. Σε μεγαλύτερες περιοχές, όπως τα πόδια σας, χρησιμοποιήστε έναν απολεπιστή χονδρών κόκκων, αλλά σε μικρότερες περιοχές όπως η γραμμή μπικίνι σας, χρησιμοποιήστε ένα απαλό απολεπιστικό για ευαίσθητο δέρμα (όπως αυτό που θα χρησιμοποιούσατε στο πρόσωπό σας).

 1. Οι τρίχες να έχουν το σωστό μήκος:

  Η αναμονή για τις τρίχες σας για αρκετό καιρό είναι μια δοκιμασία υπομονής, αλλά η αποτρίχωση όταν το μήκος είναι πολύ μικρό θα οδηγήσει σε έντονο πόνο και απογοήτευση (επιπλέον, δεν θα είστε σε θέση να αφαιρέσετε πραγματικά τις τρίχες). Από την άλλη πλευρά, η αποτρίχωση μετά από πάρα πολύ καιρό είναι εξίσου δύσκολη. Εάν είναι απαραίτητο, κόψτε τις τρίχες με ένα μικρό ψαλίδι πριν βάλετε κερί, για να έχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Το ιδανικό μήκος είναι μεταξύ 1/4 και 1/2 ίντσας.

 1. Χρησιμοποιήστε ταλκ μωρού πριν:

  Πριν από την αποτρίχωση, το δέρμα σας πρέπει να είναι καθαρό, αλλά μόλις το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε λίγο ταλκ για μωρά στο δέρμα σας για να απορροφήσετε οποιαδήποτε υπερβολική υγρασία που μπορεί να κάνει το κερί λιγότερο αποτελεσματικό.

 1. Εφαρμόστε και αφαιρέστε τις σωστές (αντίθετες) κατευθύνσεις:

  Κατά την εφαρμογή του κεριού, ακολουθήστε την κατεύθυνση της τρίχας. Κατά την αφαίρεση της λωρίδας κεριού, τραβήξτε προς την αντίθετη κατεύθυνση της τρίχας, προς το μέρος των κόκκων. Αυτή η λεπτομέρεια είναι ζωτικής σημασίας για να γίνει σωστά η αποτρίχωση, οπότε βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε και αφαιρείτε σωστά.

 1. Σταματήστε στο διπλό κερί στην ίδια περιοχή:

  Ειδικά για την αποτρίχωση στο σπίτι, χρησιμοποιήστε κερί σε μια περιοχή το πολύ δύο φορές. Μετά από αυτό, χρησιμοποιήστε ένα τσιμπιδάκι για να αφαιρέσετε τυχόν τρίχες που έχουν απομείνει. Η αποτρίχωση στην ίδια περιοχή περισσότερο από δύο φορές απλά προκαλεί κακή αντίδραση του δέρματος.

 1. Κάντε μια δοκιμή θερμοκρασίας στο κερί:

  Εάν το κερί είναι τόσο ζεστό που καίει το δέρμα σας, θα είστε ευτυχείς που δοκιμάσατε τη θερμοκρασία πριν καεί ολόκληρο το πόδι σας με κερί.

 1. Μη χρησιμοποιείτε κερί σε ευαίσθητο ή καμμένο από τον ήλιο δέρμα:

  Στην πραγματικότητα, μην αποτριχώσετε μια περιοχή του δέρματός σας εάν έχετε ακμή, έκζεμα ή οποιοδήποτε άλλο θέμα. Το κερί θα επιδεινώσει την κατάσταση και θα μετανιώσετε για αυτή την απόφαση.

 1. Διαβάστε τις οδηγίες:

  Ειδικά για κερί στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχνάτε σημαντικά βήματα ή ότι δεν προετοιμάζετε το κερί με λάθος τρόπο. Οι οδηγίες υπάρχουν για κάποιο λόγο – διαβάστε τις.

 1. Κάντε μια δοκιμή:

  Σε μια περιοχή δέρματος που είναι συνήθως κρυμμένη, κάντε μια δοκιμή με τις λωρίδες κεριών για να δείτε αν λειτουργεί στο δέρμα σας και αν το κάνετε σωστά. Τελικά η δοκιμή θα φέρει το τέλειο αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:Αν σας άρεσε το άρθρο μας ‘Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι’ τότε δείξτε την εκτίμηση σας και κοινοποιήστε το.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Αφήστε την κριτική σας:
5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 5 reviews)
Περίληψη
Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι
Όνομα Άρθρου
Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι
Περιγραφή
Είτε προτιμάτε το ξύρισμα, το κερί, τη ζάχαρη ή το λέιζερ, τίποτα δεν έχει τόσο καλή αίσθηση όσο το απαλό δέρμα, αλλά το να φτάσετε εκεί μπορεί να είναι λίγο δύσκολο.
Συγγραφέας
Όνομα Εκδότη
Πως Να
Λογότυπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × two =