Πώς να σταματήσω να τρώω χωρίς δυσκολία

0
938

Πώς να σταματήσω να τρώω περισσότερο απο ότι πρεπει.
10. Εισαγωγή

Αυτό που τρώτε είναι σημαντικό, αλλά ακόμη και η υγιεινή διατροφή μπορεί να σας εμποδίσει να χάσετε βάρος εάν τρώτε πάρα πολύ.

Οι περιορισμοί σε θερμίδες δεν έχουν συνήθως αποτέλεσμα (οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι πολύ καλοί σε αυτό ούτως ή άλλως), αλλά υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε ελαφρώς την ποσότητα φαγητού που τρώτε χωρίς να αισθάνεστε στερημένος ή χωρίς καν να το καταλάβετε.

Ο εγκέφαλός σας εύκολα ξεγελιέται από αλλαγές στην προοπτική. Είναι επίσης πιο ευαίσθητος στις εξωτερικές ενδείξεις όπως ένα άδειο πιάτο, σε σχέση με τις εσωτερικές ενδείξεις όπως το γεμάτο στομάχι. Η κατανόηση αυτών των επιρροών μπορεί να σας δείξει πώς μπορείτε να τις προσαρμόσετε προς όφελός σας.

Στο λαμπρό βιβλίο του «Απρόσεκτη διατροφή: Γιατί τρώμε περισσότερο από όσο νομίζουμε», ο Brian Wansink σας ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσετε το «απρόσεκτο περιθώριο», μια καθημερινή ζώνη 100-200 θερμίδων, όπου ο εγκέφαλός σας δεν παρατηρεί διαφορά στο πόσο έχετε φάει.

Συνήθως τρώμε περισσότερο από ό,τι οφείλουμε, εξαιτίας του απρόσεκτου περιθωρίου, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες αρχές για να επηρεάσετε τη συμπεριφορά σας και να τρώτε λιγότερο.

Με την πάροδο του χρόνου αυτή η διαφορά θερμίδων μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το βάρος. Είναι αργό, αλλά σταθερό. Και το καλύτερο από όλα, είναι ανώδυνο.

10 απλοί τρόποι να τρώτε λιγότερο χωρίς να το παρατηρήσετε

10. Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα

Ένα γεμάτο πιάτο στέλνει το σήμα ότι τρώτε ένα πλήρες γεύμα και ένα μερικώς γεμάτο πιάτο μοιάζει με ένα ελλιπές γεύμα, ανεξάρτητα από την πραγματική ποσότητα φαγητού.

Χρησιμοποιώντας μικρότερα πιάτα και γεμίζοντάς τα, είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να τρώτε λιγότερο χωρίς να το παρατηρήσετε.ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Αν σας άρεσε το άρθρο μας ‘Πώς να σταματήσω να τρώω χωρίς δυσκολία’ τότε δείξτε την εκτίμηση σας και κοινοποιήστε το.

Αφήστε την κριτική σας:
5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 3 reviews)